Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySumeček s citronorozmarýnovou omáčkou a pečenými brambůrky
Albert logoAlbert logo
  • Sumeček s citronorozmarýnovou omáčkou a pečenými brambůrky

Sumeček s citronorozmarýnovou omáčkou a pečenými brambůrky

Sumeček s citronorozmarýnovou omáčkou a pečenými brambůrky
Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory gurmánské 600 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo 50 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron BIO 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno suché 50 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Kapary 1 plž
  • Sumeček filet 4 ks
  • Brambory gurmánské 600 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo 50 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Citron BIO 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno suché 50 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Kapary 1 plž
  • Sumeček filet 4 ks

Příprava

1
Důkladně omyjte 600 g malých brambor a nakrájejte je na poloviny. V míse je promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a lístky tymiánu. Vložte je do zapékací mísy a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
2
V rendlíku na středním plameni rozehřejte 50 g másla. Přidejte 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, nastrouhanou kůru z ½ omytého bio citronu, 2 snítky čerstvého rozmarýnu a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma. Zalijte 50 ml bílého vína a nechte redukovat na polovinu. Poté přidejte 100 ml vývaru připraveného z bujónu a 100 ml smetany, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu z druhé ½ citronu, lžíci kaparů a dochuťte solí a pepřem.
3
Filety sumečka opláchněte, osušte je papírovou utěrkou, a rozdělte je na stejně velké porce. Osolte, opepřete a jemně potřete zbylými 2 lžícemi oleje. Po 20 minutách pečení brambor vyjměte zapékací mísu z trouby a položte na brambory připravené rybí filety, které zalijte připravenou omáčkou, a vraťte zpět do trouby.
4
Pečte na 180 °C dalších 15 minut, dokud ryba není propečená a brambory měkké. Pak už zbývá jen úlovek z Albertova Rybího trhu servírovat.
1
Důkladně omyjte 600 g malých brambor a nakrájejte je na poloviny. V míse je promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a lístky tymiánu. Vložte je do zapékací mísy a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
2
V rendlíku na středním plameni rozehřejte 50 g másla. Přidejte 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, nastrouhanou kůru z ½ omytého bio citronu, 2 snítky čerstvého rozmarýnu a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma. Zalijte 50 ml bílého vína a nechte redukovat na polovinu. Poté přidejte 100 ml vývaru připraveného z bujónu a 100 ml smetany, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu z druhé ½ citronu, lžíci kaparů a dochuťte solí a pepřem.
3
Filety sumečka opláchněte, osušte je papírovou utěrkou, a rozdělte je na stejně velké porce. Osolte, opepřete a jemně potřete zbylými 2 lžícemi oleje. Po 20 minutách pečení brambor vyjměte zapékací mísu z trouby a položte na brambory připravené rybí filety, které zalijte připravenou omáčkou, a vraťte zpět do trouby.
4
Pečte na 180 °C dalších 15 minut, dokud ryba není propečená a brambory měkké. Pak už zbývá jen úlovek z Albertova Rybího trhu servírovat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Platný ještě 3 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.