1
Důkladně omyjte 600 g malých brambor a nakrájejte je na poloviny. V míse je promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a lístky tymiánu. Vložte je do zapékací mísy a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
2
V rendlíku na středním plameni rozehřejte 50 g másla. Přidejte 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, nastrouhanou kůru z ½ omytého bio citronu, 2 snítky čerstvého rozmarýnu a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma. Zalijte 50 ml bílého vína a nechte redukovat na polovinu. Poté přidejte 100 ml vývaru připraveného z bujónu a 100 ml smetany, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu z druhé ½ citronu, lžíci kaparů a dochuťte solí a pepřem.
3
Filety sumečka opláchněte, osušte je papírovou utěrkou, a rozdělte je na stejně velké porce. Osolte, opepřete a jemně potřete zbylými 2 lžícemi oleje. Po 20 minutách pečení brambor vyjměte zapékací mísu z trouby a položte na brambory připravené rybí filety, které zalijte připravenou omáčkou, a vraťte zpět do trouby.
4
Pečte na 180 °C dalších 15 minut, dokud ryba není propečená a brambory měkké. Pak už zbývá jen úlovek z Albertova Rybího trhu servírovat.
1
Důkladně omyjte 600 g malých brambor a nakrájejte je na poloviny. V míse je promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a lístky tymiánu. Vložte je do zapékací mísy a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
2
V rendlíku na středním plameni rozehřejte 50 g másla. Přidejte 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, nastrouhanou kůru z ½ omytého bio citronu, 2 snítky čerstvého rozmarýnu a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma. Zalijte 50 ml bílého vína a nechte redukovat na polovinu. Poté přidejte 100 ml vývaru připraveného z bujónu a 100 ml smetany, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu z druhé ½ citronu, lžíci kaparů a dochuťte solí a pepřem.
3
Filety sumečka opláchněte, osušte je papírovou utěrkou, a rozdělte je na stejně velké porce. Osolte, opepřete a jemně potřete zbylými 2 lžícemi oleje. Po 20 minutách pečení brambor vyjměte zapékací mísu z trouby a položte na brambory připravené rybí filety, které zalijte připravenou omáčkou, a vraťte zpět do trouby.
4
Pečte na 180 °C dalších 15 minut, dokud ryba není propečená a brambory měkké. Pak už zbývá jen úlovek z Albertova Rybího trhu servírovat.