
Sumeček s citronorozmarýnovou omáčkou a pečenými brambůrky

Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory gurmánské 600 g
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Máslo 50 g
- Cibule šalotka 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Citron BIO 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Bílé víno suché 50 ml
- Bujón zeleninový 1 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
- Kapary 1 plž
- Sumeček filet 4 ks
- Brambory gurmánské 600 g
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Máslo 50 g
- Cibule šalotka 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Citron BIO 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Bílé víno suché 50 ml
- Bujón zeleninový 1 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
- Kapary 1 plž
- Sumeček filet 4 ks
Příprava
- 1Důkladně omyjte 600 g malých brambor a nakrájejte je na poloviny. V míse je promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a lístky tymiánu. Vložte je do zapékací mísy a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
- 2V rendlíku na středním plameni rozehřejte 50 g másla. Přidejte 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, nastrouhanou kůru z ½ omytého bio citronu, 2 snítky čerstvého rozmarýnu a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma. Zalijte 50 ml bílého vína a nechte redukovat na polovinu. Poté přidejte 100 ml vývaru připraveného z bujónu a 100 ml smetany, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu z druhé ½ citronu, lžíci kaparů a dochuťte solí a pepřem.
- 3Filety sumečka opláchněte, osušte je papírovou utěrkou, a rozdělte je na stejně velké porce. Osolte, opepřete a jemně potřete zbylými 2 lžícemi oleje. Po 20 minutách pečení brambor vyjměte zapékací mísu z trouby a položte na brambory připravené rybí filety, které zalijte připravenou omáčkou, a vraťte zpět do trouby.
- 4Pečte na 180 °C dalších 15 minut, dokud ryba není propečená a brambory měkké. Pak už zbývá jen úlovek z Albertova Rybího trhu servírovat.
- 1Důkladně omyjte 600 g malých brambor a nakrájejte je na poloviny. V míse je promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a lístky tymiánu. Vložte je do zapékací mísy a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
- 2V rendlíku na středním plameni rozehřejte 50 g másla. Přidejte 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Restujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku, nastrouhanou kůru z ½ omytého bio citronu, 2 snítky čerstvého rozmarýnu a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma. Zalijte 50 ml bílého vína a nechte redukovat na polovinu. Poté přidejte 100 ml vývaru připraveného z bujónu a 100 ml smetany, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu z druhé ½ citronu, lžíci kaparů a dochuťte solí a pepřem.
- 3Filety sumečka opláchněte, osušte je papírovou utěrkou, a rozdělte je na stejně velké porce. Osolte, opepřete a jemně potřete zbylými 2 lžícemi oleje. Po 20 minutách pečení brambor vyjměte zapékací mísu z trouby a položte na brambory připravené rybí filety, které zalijte připravenou omáčkou, a vraťte zpět do trouby.
- 4Pečte na 180 °C dalších 15 minut, dokud ryba není propečená a brambory měkké. Pak už zbývá jen úlovek z Albertova Rybího trhu servírovat.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.