×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Velikonoční nádivka

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Velikonoční nádivka

Co budete potřebovat

7 včerejších rohlíků, nakrájených na kostičky
200 ml mléka
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na kostičky
30 g rozpuštěného másla + trochu na vymazání formy
2 hrsti nasekaných kopřiv
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekané petrželky + na ozdobu
½ lžičky prášku do pečiva
sůl, pepř, muškátový oříšek
kyselé okurky k podávání

Jak na to?

1. Do větší mísy nasypu rohlíky, zaliju je mlékem a nechám je nasáknout. Pak je zlehka vymačkám, zbylé mléko vyliju, a rohlíky pečlivě promíchám s prošlehanými žloutky, uzeným masem, rozpuštěným máslem, kopřivami, pažitkou, petrželkou a práškem do pečiva. Směs ochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem.
2. Troubu předehřeju na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažu máslem. Z bílků ušlehám tuhý sníh a opatrně ho přimíchám do směsi. Směs naliju do pekáčku a peču asi půl hodiny dozlatova. Nádivku podávám posypanou pažitkou s kyselou okurkou.
Tip - Klasické recepty na velikonoční nádivku předepisují trojí maso: uzené, vepřové a hovězí
nebo drůbeží – hodně doměkka vařené a nadrobno nakrájené. Vývarem z masa, a to i jen z uzeného, se dá nahradit mléko, ve kterém se namáčejí rohlíky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční nádivka

Snadné Česká Chuťovky Velikonoce Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (159)

Co budete potřebovat

7 včerejších rohlíků, nakrájených na kostičky
200 ml mléka
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na kostičky
30 g rozpuštěného másla + trochu na vymazání formy
2 hrsti nasekaných kopřiv
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekané petrželky + na ozdobu
½ lžičky prášku do pečiva
sůl, pepř, muškátový oříšek
kyselé okurky k podávání

Jak na to?

1. Do větší mísy nasypu rohlíky, zaliju je mlékem a nechám je nasáknout. Pak je zlehka vymačkám, zbylé mléko vyliju, a rohlíky pečlivě promíchám s prošlehanými žloutky, uzeným masem, rozpuštěným máslem, kopřivami, pažitkou, petrželkou a práškem do pečiva. Směs ochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem.
2. Troubu předehřeju na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažu máslem. Z bílků ušlehám tuhý sníh a opatrně ho přimíchám do směsi. Směs naliju do pekáčku a peču asi půl hodiny dozlatova. Nádivku podávám posypanou pažitkou s kyselou okurkou.
Tip - Klasické recepty na velikonoční nádivku předepisují trojí maso: uzené, vepřové a hovězí
nebo drůbeží – hodně doměkka vařené a nadrobno nakrájené. Vývarem z masa, a to i jen z uzeného, se dá nahradit mléko, ve kterém se namáčejí rohlíky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty