
Velikonoční jidášky
Postup přípravy
Z vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a hrubé mouky udělejte kvásek a nechte ho na teplem místě vzejit. Máslo se zbylým cukrem a žloutky utřete do pěny. Přidejte vzešlý kvásek, hladkou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a vše zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte na teplém místě asi 30 minut kynout. Pak znovu propracujte a nechte dalších 20 minut kynout. Z těsta udělejte asi 24 tenkých pramenů a různě je stáčejte. Jidášky rozložte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte 15 minut kynout na teplém místě. Pak je potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mákem, sezamem, mandlemi či rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte na kovové mřížce vychladnout.
Pomohl vám recept?
18hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod