×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční jidášky

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Velikonoční jidášky

Co budete potřebovat

180 ml mléka
100 g moučkového cukru
30 g droždí
2 lžíce hrubé mouky
100 g másla
4 žloutky + 1 vejce na potření
300 g hladké mouky
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička nastrouhané citronové kury
mák, sezamové semínko, mandle, rozinky na zdobení

Jak na to?

Z vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a hrubé mouky udělejte kvásek a nechte ho na teplem místě vzejit. Máslo se zbylým cukrem a žloutky utřete do pěny. Přidejte vzešlý kvásek, hladkou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a vše zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte na teplém místě asi 30 minut kynout. Pak znovu propracujte a nechte dalších 20 minut kynout. Z těsta udělejte asi 24 tenkých pramenů a různě je stáčejte. Jidášky rozložte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte 15 minut kynout na teplém místě. Pak je potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mákem, sezamem, mandlemi či rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte na kovové mřížce vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční jidášky

Snídaně Náročné Česká Velikonoce Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

180 ml mléka
100 g moučkového cukru
30 g droždí
2 lžíce hrubé mouky
100 g másla
4 žloutky + 1 vejce na potření
300 g hladké mouky
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička nastrouhané citronové kury
mák, sezamové semínko, mandle, rozinky na zdobení

Jak na to?

Z vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a hrubé mouky udělejte kvásek a nechte ho na teplem místě vzejit. Máslo se zbylým cukrem a žloutky utřete do pěny. Přidejte vzešlý kvásek, hladkou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a vše zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte na teplém místě asi 30 minut kynout. Pak znovu propracujte a nechte dalších 20 minut kynout. Z těsta udělejte asi 24 tenkých pramenů a různě je stáčejte. Jidášky rozložte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte 15 minut kynout na teplém místě. Pak je potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mákem, sezamem, mandlemi či rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte na kovové mřížce vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat