×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční beránek a zajíček

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Velikonoční beránek a zajíček

Tip

 

Těsto množstvím odpovídá velké formě na beránka, takže pokud nevlastníte dvě malé, můžete použít tuto. Jen myslete na to, že se pečení prodlouží na 50 minut.

Co budete potřebovat

80 g másla + na vymazání formy
125 g moučkového cukru
3 vejce
250 g bílého jogurtu
1 vanilkový lusk
170 g hladké špaldové mouky
100 g mandlí + 30 g na vysypání formy
1 kypřící prášek

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Začněte tím, že utřete máslo s cukrem a postupně zapracujete vejce. Přidejte jogurt a semínka z vanilkového lusku a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Mandle namelte najemno a spolu s moukou a kypřícím práškem vsypte do připravené směsi z vajec a jogurtu. Důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Obě formy vymažte máslem a vysypte mletými mandlemi. Těsto vlijte do forem tak, aby zaplnilo asi ¾ jeho objemu. Během pečení těsto nabude a forma se zcela zaplní. Pečte 40 minut. Po vyjmutí z trouby nechte těsto zchladnout. Pak opatrně otevřete formy a vyjměte beránka a zajíčka. Na závěr pocukrujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční beránek a zajíček

Dezert Snadné Velikonoce Vegetariánské
Průměrné hodnocení 5 (2)

Tip

 

Těsto množstvím odpovídá velké formě na beránka, takže pokud nevlastníte dvě malé, můžete použít tuto. Jen myslete na to, že se pečení prodlouží na 50 minut.

Co budete potřebovat

80 g másla + na vymazání formy
125 g moučkového cukru
3 vejce
250 g bílého jogurtu
1 vanilkový lusk
170 g hladké špaldové mouky
100 g mandlí + 30 g na vysypání formy
1 kypřící prášek

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Začněte tím, že utřete máslo s cukrem a postupně zapracujete vejce. Přidejte jogurt a semínka z vanilkového lusku a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Mandle namelte najemno a spolu s moukou a kypřícím práškem vsypte do připravené směsi z vajec a jogurtu. Důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Obě formy vymažte máslem a vysypte mletými mandlemi. Těsto vlijte do forem tak, aby zaplnilo asi ¾ jeho objemu. Během pečení těsto nabude a forma se zcela zaplní. Pečte 40 minut. Po vyjmutí z trouby nechte těsto zchladnout. Pak opatrně otevřete formy a vyjměte beránka a zajíčka. Na závěr pocukrujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty