×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Uzená polévka s kroupami

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Uzená polévka s kroupami

Co budete potřebovat

750 g uzeného masa (mohou být i žebra)
2 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
250 g krup
2 lžíce sádla
1 cibule, nakrájená najemno
2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 petržel, nakrájená na kostky
1 lžička majoránky + sůl
nasekaná petrželka

Jak na to?

Uzené maso vložte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte bobkový list, pepř, nové koření a vařte asi hodinu. Kroupy zalijte dvojnásobkem studené vody a nechte je aspoň 45 minut stát.
Pak je uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Zalijte přes cedník vývarem z uzeného masa, přidejte brambory a vařte 10 minut. Přidejte zeleninu, kroupy, vařte 15 minut.
Mezitím nakrájejte maso na kousky, vhoďte do polévky, okořeňte majoránkou, případně osolte a ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Uzená polévka s kroupami

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (32)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

750 g uzeného masa (mohou být i žebra)
2 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
250 g krup
2 lžíce sádla
1 cibule, nakrájená najemno
2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 petržel, nakrájená na kostky
1 lžička majoránky + sůl
nasekaná petrželka

Jak na to?

Uzené maso vložte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte bobkový list, pepř, nové koření a vařte asi hodinu. Kroupy zalijte dvojnásobkem studené vody a nechte je aspoň 45 minut stát.
Pak je uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Zalijte přes cedník vývarem z uzeného masa, přidejte brambory a vařte 10 minut. Přidejte zeleninu, kroupy, vařte 15 minut.
Mezitím nakrájejte maso na kousky, vhoďte do polévky, okořeňte majoránkou, případně osolte a ozdobte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty