×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Uzená polévka s kroupami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Uzená polévka s kroupami

Co budete potřebovat

750 g uzeného masa (mohou být i žebra)
2 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
250 g krup
2 lžíce sádla
1 cibule, nakrájená najemno
2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 petržel, nakrájená na kostky
1 lžička majoránky + sůl
nasekaná petrželka

Jak na to?

Uzené maso vložte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte bobkový list, pepř, nové koření a vařte asi hodinu. Kroupy zalijte dvojnásobkem studené vody a nechte je aspoň 45 minut stát.
Pak je uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Zalijte přes cedník vývarem z uzeného masa, přidejte brambory a vařte 10 minut. Přidejte zeleninu, kroupy, vařte 15 minut.
Mezitím nakrájejte maso na kousky, vhoďte do polévky, okořeňte majoránkou, případně osolte a ozdobte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Uzená polévka s kroupami

Polévka Snadné Česká Vaření Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (33)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

750 g uzeného masa (mohou být i žebra)
2 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
250 g krup
2 lžíce sádla
1 cibule, nakrájená najemno
2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 petržel, nakrájená na kostky
1 lžička majoránky + sůl
nasekaná petrželka

Jak na to?

Uzené maso vložte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte bobkový list, pepř, nové koření a vařte asi hodinu. Kroupy zalijte dvojnásobkem studené vody a nechte je aspoň 45 minut stát.
Pak je uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Zalijte přes cedník vývarem z uzeného masa, přidejte brambory a vařte 10 minut. Přidejte zeleninu, kroupy, vařte 15 minut.
Mezitím nakrájejte maso na kousky, vhoďte do polévky, okořeňte majoránkou, případně osolte a ozdobte petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019