Tradiční třená mramorová bábovka
Co budete potřebovat na třenou mramorovou bábovku
5 | vajec |
200 g | moučkového cukru |
200 g | másla |
400 g | polohrubé mouky |
1 | sáček kypřicího prášku |
400–500 ml | mléka |
1 | lžíce kakaa holandského typu |
Jak udělat třenou bábovku zdravější
- Javorový sirup Nature's Promise Bio může nahradit cukr v bábovce.
- Máslo můžete vyměnit za rostlinný olej. Ideální je řepkový, který obsahuje vyvážený poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin.
Alergeny
Recept jak na třenou mramorovou bábovku
- Žloutky z 5 vajec oddělte od bílků a utřete je s 200 g moučkového cukru a 200 g másla do běla a krémova. Bílky ušlehejte dotuha. Smíchejte 400 g mouky s jedním sáčkem kypřicího prášku a postupně ji vmíchejte ke žloutkové směsi. Vždy část mouky a poté část mléka. Postupně takto střídejte a promíchejte veškeré připravené směsi.
- Nakonec do těsta opatrně zapracujte ušlehané bílky a rozdělte ho na 2 díly (velikosti dvou třetin a jedné třetiny). Do třetinového dílu vmíchejte kakao.
- Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno nalijte polovinu světlé směsi, na ni tmavou a nakonec zbytek světlé.
- Pečte přibližně hodinu v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem. Ať chutná všem členům rodiny.
Co byste o třené mramorové bábovce měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY