Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční česká bílková poleva na perníčky
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční česká bílková poleva na perníčky
Tradiční česká bílková poleva na perníčky

Tradiční česká bílková poleva na perníčky

Jsou voňavé, jsou sladké, jsou křupavé. Řeč je o perníčcích. Nazdobte si ty své podle vlastní fantazie s naší tradiční bílkovou polevou. A nezapomeňte zapojit děti. U zdobení se zabaví a mohou potají ujídat.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Dochucovadlo

Ingredience40 porcí

40 porcí
  • Cukr moučkový 230 g
  • Vejce 1 ks
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Citron 1 ks
  • Cukr moučkový 230 g
  • Vejce 1 ks
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Citron 1 ks

Příprava

1
Do misky prosejte 230 g moučkového cukru a 2 lžičky kukuřičného škrobu. Škrob dodá potřebnou elasticitu.
2
Přidejte bílek z 1 vejce, pár kapek šťávy z citronu a vymíchejte do lesklé polevy. Citron přidávejte postupně, tím si zajistíte správnou konzistenci polevy. Nesmí být moc hustá ani moc řídká.
3
Nejlépe se vám s polevou bude pracovat díky cukrářskému pytlíku. Ten naplňte polevou pomocí lžíce.
4
Polevou můžete zdobit nejen perníčky, ale třeba i sušenky nebo i dorty a jiné zákusky. Perníčky zdobte, až jsou opravdu vychladlé, poté nechte v pokojové teplotě zaschnout. Jakmile je poleva suchá, můžete začít mlsat.
1
Do misky prosejte 230 g moučkového cukru a 2 lžičky kukuřičného škrobu. Škrob dodá potřebnou elasticitu.
2
Přidejte bílek z 1 vejce, pár kapek šťávy z citronu a vymíchejte do lesklé polevy. Citron přidávejte postupně, tím si zajistíte správnou konzistenci polevy. Nesmí být moc hustá ani moc řídká.
3
Nejlépe se vám s polevou bude pracovat díky cukrářskému pytlíku. Ten naplňte polevou pomocí lžíce.
4
Polevou můžete zdobit nejen perníčky, ale třeba i sušenky nebo i dorty a jiné zákusky. Perníčky zdobte, až jsou opravdu vychladlé, poté nechte v pokojové teplotě zaschnout. Jakmile je poleva suchá, můžete začít mlsat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o syrových bílcích měli vědět
    Syrové bílky obsahují avidin, který může blokovat vstřebávání některých vitaminů skupiny B. Konzumace se nedoporučuje těhotným ženám a malým dětem.
  • Jak udělat bílkovou polevu bezpečnější
    Vaječný bílek můžete pasterizovat ve vodní lázni po dobu 5 minut při 75 °C. Tím se pro vás bílková poleva stane bezpečnější.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.