ReceptyPerníčky z celozrnné mouky
Albert logoAlbert logo
  • Perníčky z celozrnné mouky

Perníčky z celozrnné mouky

Perníčky z celozrnné mouky
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
50 porcí
  • Máslo 40 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 500 g
  • Perníkové koření 1 člž
  • Kypřící prášek 5 g
  • Vejce BIO 3 ks
  • Mléko polotučné BIO 75 ml
  • Med 90 g
  • Voda 1 člž
  • Čekankový sirup 90 g
  • Máslo 40 g
  • Mouka špaldová celozrnná BIO 500 g
  • Perníkové koření 1 člž
  • Kypřící prášek 5 g
  • Vejce BIO 3 ks
  • Mléko polotučné BIO 75 ml
  • Med 90 g
  • Voda 1 člž
  • Čekankový sirup 90 g

Příprava

1
Nejprve přesejte mouku přes síto do větší mísy, přidejte perníkové koření, kypřicí prášek a vše promíchejte.
2
Poté přidejte 2 vejce, mléko, měkké máslo, med a čekankový sirup. Je důležité, aby máslo i vajíčka byly pokojové teploty, aby se všechny suroviny dobře smíchaly a spojily.
3
Vypracujte hladké a kompaktní těsto. Takto vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout.
4
Před pečením nechte těsto aspoň 2 hodiny povolit, aby se dobře válelo.
5
Vyválejte zhruba 4–5 milimetrů tenké pláty a vykrajujte perníčky. Ty položte na plech s pečicím papírem, dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 8–10 minut. Po upečení perníčky ihned přetřete připraveným rozšlehaným žloutkem s vlažnou vodou, aby získaly krásnou zlatavou barvu. Po vychladnutí můžete perníčky ozdobit bílkovou polevou.
1
Nejprve přesejte mouku přes síto do větší mísy, přidejte perníkové koření, kypřicí prášek a vše promíchejte.
2
Poté přidejte 2 vejce, mléko, měkké máslo, med a čekankový sirup. Je důležité, aby máslo i vajíčka byly pokojové teploty, aby se všechny suroviny dobře smíchaly a spojily.
3
Vypracujte hladké a kompaktní těsto. Takto vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout.
4
Před pečením nechte těsto aspoň 2 hodiny povolit, aby se dobře válelo.
5
Vyválejte zhruba 4–5 milimetrů tenké pláty a vykrajujte perníčky. Ty položte na plech s pečicím papírem, dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 8–10 minut. Po upečení perníčky ihned přetřete připraveným rozšlehaným žloutkem s vlažnou vodou, aby získaly krásnou zlatavou barvu. Po vychladnutí můžete perníčky ozdobit bílkovou polevou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 11.06.2025 do 17.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 04.06.2025 do 17.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 11.06.2025 do 17.06.2025

Platný ještě 7 dní

Od 04.06.2025 do 17.06.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.