Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyAndělské perníčky
Albert logoAlbert logo
  • Andělské perníčky
Andělské perníčky

Andělské perníčky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 75 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Cukr moučkový 260 g
  • Vejce 3 ks
  • Kakao holandské 2 člž
  • Med 2 plž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Perníkové koření 2 člž
  • Máslo 75 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Cukr moučkový 260 g
  • Vejce 3 ks
  • Kakao holandské 2 člž
  • Med 2 plž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Perníkové koření 2 člž

Příprava

1
Do mísy prosejte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájených 75 g másla, rozklepněte 2 vejce, přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky holandského kakaa, 1 lžičku sody, 2 lžičky perníkového koření a ½ lžičky skořice. Uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 4 hodiny.
2
Na pomoučněném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrajujte andílky o velikosti 6 cm. Tvary přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Perníčky pečte v troubě na 180 °C dozlatova 10 minut.
3
Zbylé vejce oddělte na žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete ještě horké upečené perníčky, aby se hezky leskly. Bílek smíchejte v misce se zbylými 120 g moučkového cukru na hladkou lesklou polevu.
4
Polevu přendejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku, aby vám vznikl otvor široký maximálně 1 mm, a postupně perníčky nazdobte. A andělské mlsání je hotové!
5
TIP: Pokud pospícháte, perníčky upečte z hotového perníkového těsta Albert.
1
Do mísy prosejte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájených 75 g másla, rozklepněte 2 vejce, přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky holandského kakaa, 1 lžičku sody, 2 lžičky perníkového koření a ½ lžičky skořice. Uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 4 hodiny.
2
Na pomoučněném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrajujte andílky o velikosti 6 cm. Tvary přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Perníčky pečte v troubě na 180 °C dozlatova 10 minut.
3
Zbylé vejce oddělte na žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete ještě horké upečené perníčky, aby se hezky leskly. Bílek smíchejte v misce se zbylými 120 g moučkového cukru na hladkou lesklou polevu.
4
Polevu přendejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku, aby vám vznikl otvor široký maximálně 1 mm, a postupně perníčky nazdobte. A andělské mlsání je hotové!
5
TIP: Pokud pospícháte, perníčky upečte z hotového perníkového těsta Albert.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.