×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny zapečené s mozzarellou

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na vymazání formiček
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 větší kuřecí prsa, nakrájená na menší kostky
3x 400g konzerva loupaných rajčat
sůl, pepř
velká hrst bazalkových lístků
400 g těstovin (nejlépe mašličky), uvařených na skus v osolené vodě
4 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu
450 g mozzarelly, nakrájené na plátky

Jak na to?

Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek. Trvat to bude zhruba 8 minut. Přidejte kuřecí maso a opečte ho dozlatova, osolte a opepřete. Přidejte rajčata a zhruba 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Nakonec do omáčky přidejte i bazalkové lístky a podle chuti ji dosolte. Smíchejte s uvařenými těstovinami a polovinou parmazánu. Zapékací formičky vymažte olejem a začněte vrstvit: na dno dejte těstoviny s masem, na ně plátky mozzarelly, parmazán, těstoviny a navrch mozzarellu. Dejte zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Těstoviny by měly být lehce křupavé a vše mírně bublat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Hlavní chod Snadné Italská Zapékání Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na vymazání formiček
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 větší kuřecí prsa, nakrájená na menší kostky
3x 400g konzerva loupaných rajčat
sůl, pepř
velká hrst bazalkových lístků
400 g těstovin (nejlépe mašličky), uvařených na skus v osolené vodě
4 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu
450 g mozzarelly, nakrájené na plátky

Jak na to?

Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek. Trvat to bude zhruba 8 minut. Přidejte kuřecí maso a opečte ho dozlatova, osolte a opepřete. Přidejte rajčata a zhruba 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Nakonec do omáčky přidejte i bazalkové lístky a podle chuti ji dosolte. Smíchejte s uvařenými těstovinami a polovinou parmazánu. Zapékací formičky vymažte olejem a začněte vrstvit: na dno dejte těstoviny s masem, na ně plátky mozzarelly, parmazán, těstoviny a navrch mozzarellu. Dejte zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Těstoviny by měly být lehce křupavé a vše mírně bublat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty