×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny zapečené s mozzarellou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na vymazání formiček
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 větší kuřecí prsa, nakrájená na menší kostky
3x 400g konzerva loupaných rajčat
sůl, pepř
velká hrst bazalkových lístků
400 g těstovin (nejlépe mašličky), uvařených na skus v osolené vodě
4 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu
450 g mozzarelly, nakrájené na plátky

Jak na to?

Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek. Trvat to bude zhruba 8 minut. Přidejte kuřecí maso a opečte ho dozlatova, osolte a opepřete. Přidejte rajčata a zhruba 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Nakonec do omáčky přidejte i bazalkové lístky a podle chuti ji dosolte. Smíchejte s uvařenými těstovinami a polovinou parmazánu. Zapékací formičky vymažte olejem a začněte vrstvit: na dno dejte těstoviny s masem, na ně plátky mozzarelly, parmazán, těstoviny a navrch mozzarellu. Dejte zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Těstoviny by měly být lehce křupavé a vše mírně bublat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Hlavní chod Snadné Italská Zapékání Bazalka , Rajče Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na vymazání formiček
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 větší kuřecí prsa, nakrájená na menší kostky
3x 400g konzerva loupaných rajčat
sůl, pepř
velká hrst bazalkových lístků
400 g těstovin (nejlépe mašličky), uvařených na skus v osolené vodě
4 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu
450 g mozzarelly, nakrájené na plátky

Jak na to?

Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek. Trvat to bude zhruba 8 minut. Přidejte kuřecí maso a opečte ho dozlatova, osolte a opepřete. Přidejte rajčata a zhruba 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Nakonec do omáčky přidejte i bazalkové lístky a podle chuti ji dosolte. Smíchejte s uvařenými těstovinami a polovinou parmazánu. Zapékací formičky vymažte olejem a začněte vrstvit: na dno dejte těstoviny s masem, na ně plátky mozzarelly, parmazán, těstoviny a navrch mozzarellu. Dejte zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Těstoviny by měly být lehce křupavé a vše mírně bublat.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty