
Hovězí vývar se strouháním

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Hovězí kosti 1 kg
- Petržel 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Mrkev 2 ks
- Cibule 1 ks
- Nové koření
- Pepř celý
- Pórek 1/4 ks
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Bobkový list 1 ks
- Mléko 1 plž
- Vejce 1 ks
- Mouka hladká 2 plž
- Muškátový oříšek
- Petrželka čerstvá 1 plž
- Máslo
- Hovězí kosti 1 kg
- Petržel 1 ks
- Celer 1/2 ks
- Mrkev 2 ks
- Cibule 1 ks
- Nové koření
- Pepř celý
- Pórek 1/4 ks
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Bobkový list 1 ks
- Mléko 1 plž
- Vejce 1 ks
- Mouka hladká 2 plž
- Muškátový oříšek
- Petrželka čerstvá 1 plž
Příprava
- 1Hovězí kosti, 1 oloupanou mrkev, oloupanou petržel, oloupaný celer, neoloupanou, pouze přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření i pepř dejte do hrnce, zalijte 3–3,5 litru vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout alespoň dvě a půl hodiny, abyste získali silný vývar. Zpočátku sbírejte tvořící se pěnu. Na posledních 20 minut dejte do polévky i pórek. Sejměte z ohně, vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes cedník vyložený utěrkou do čistého hrnce. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Mrkev, petržel i celer a cibuli vyhoďte, pórek pokrájejte a vraťte do polévky. Druhou mrkev oloupejte a nakrájejte na drobno a osmažte ji na másle. Poté přidejte do polévky.
- 2Udělejte strouhání: promíchjete všechny na něj potřebné ingredience do tužšího těsta. To pak přes struhadlo protlačujte do vroucí polévky. Pár minut provařte. Polévku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.
- 1Hovězí kosti, 1 oloupanou mrkev, oloupanou petržel, oloupaný celer, neoloupanou, pouze přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření i pepř dejte do hrnce, zalijte 3–3,5 litru vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout alespoň dvě a půl hodiny, abyste získali silný vývar. Zpočátku sbírejte tvořící se pěnu. Na posledních 20 minut dejte do polévky i pórek. Sejměte z ohně, vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes cedník vyložený utěrkou do čistého hrnce. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Mrkev, petržel i celer a cibuli vyhoďte, pórek pokrájejte a vraťte do polévky. Druhou mrkev oloupejte a nakrájejte na drobno a osmažte ji na másle. Poté přidejte do polévky.
- 2Udělejte strouhání: promíchjete všechny na něj potřebné ingredience do tužšího těsta. To pak přes struhadlo protlačujte do vroucí polévky. Pár minut provařte. Polévku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.