Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySvatomartinská husa na podzimním ovoci s lokšemi a zelím
Albert logoAlbert logo
  • Svatomartinská husa na podzimním ovoci s lokšemi a zelím

Svatomartinská husa na podzimním ovoci s lokšemi a zelím

Svatomartinská husa na podzimním ovoci s lokšemi a zelím
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Husa celá 1 ks
  • Kmín celý 2 plž
  • Sůl
  • Jablko 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Švestky 10 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Cukr krupicový 5 g
  • Brambory 1 kg
  • Brusinky kompotované 1 plž
  • Zelí červené sterilované 2 ks
  • Mouka hladká 300 g
  • Husa celá 1 ks
  • Kmín celý 2 plž
  • Sůl
  • Jablko 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Švestky 10 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Cukr krupicový 5 g
  • Brambory 1 kg
  • Brusinky kompotované 1 plž
  • Zelí červené sterilované 2 ks
  • Mouka hladká 300 g

Příprava

1
Husu omyjte zvenku i zevnitř a osušte papírovým ubrouskem. Pak ji osolte a posypte kmínem. Husu vložte do pekáčku prsy nahoru a podlijte na 3 cm vodou. Vložte ji do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, přikryjte husu alobalem a za občasného přelévání výpekem pečte další 2 hodiny.
2
Omyté švestky a jablka rozpulte, vypeckujte a 2 jablka pokrájejte na čtvrtiny. Přidejte k huse v polovině pečení.
3
Očištěnou cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na lžíci sádla dozlatova. Vsypte lžičku cukru a nechte trochu zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí, oloupané a nastrouhané jablko a brusinky. Duste 30 minut.
4
Brambory omyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle, v míse smíchejte s moukou a solí a vypracujte těsto. Těsto nakrájejte na stejně velké bochánky a na pomoučené ploše je vyválejte na tenkou placku. Opečte ji na rozehřáté pánvi z obou stran, dokud se neobjeví puchýřky.
1
Husu omyjte zvenku i zevnitř a osušte papírovým ubrouskem. Pak ji osolte a posypte kmínem. Husu vložte do pekáčku prsy nahoru a podlijte na 3 cm vodou. Vložte ji do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, přikryjte husu alobalem a za občasného přelévání výpekem pečte další 2 hodiny.
2
Omyté švestky a jablka rozpulte, vypeckujte a 2 jablka pokrájejte na čtvrtiny. Přidejte k huse v polovině pečení.
3
Očištěnou cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na lžíci sádla dozlatova. Vsypte lžičku cukru a nechte trochu zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí, oloupané a nastrouhané jablko a brusinky. Duste 30 minut.
4
Brambory omyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle, v míse smíchejte s moukou a solí a vypracujte těsto. Těsto nakrájejte na stejně velké bochánky a na pomoučené ploše je vyválejte na tenkou placku. Opečte ji na rozehřáté pánvi z obou stran, dokud se neobjeví puchýřky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.