
Jahodové kremrole

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert
Ingredience
Složení 20 porcí
- Máslo 200 g
- Mouka hladká 400 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Rostlinný tuk na pečení 50 g
- Kvasný ocet 1 plž
- Vejce 3 ks
- Olej slunečnicový 100 ml
- Cukr krupicový 200 g
- Sůl
- Citronová šťáva 1 člž
- Jahody 20 g
- Džem jahodový 3 plž
- Cukr moučkový 40 g
- Máslo 200 g
- Mouka hladká 400 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Rostlinný tuk na pečení 50 g
- Kvasný ocet 1 plž
- Vejce 3 ks
- Olej slunečnicový 100 ml
- Cukr krupicový 200 g
- Sůl
- Citronová šťáva 1 člž
- Jahody 20 g
- Džem jahodový 3 plž
- Cukr moučkový 40 g
Příprava
- 1Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
- 2Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.
- 3Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.
- 4Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.
- 5Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.
- 1Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
- 2Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.
- 3Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.
- 4Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.
- 5Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.