Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySváteční kachna se zelím a nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Sváteční kachna se zelím a nádivkou
Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Kachna celá 1 ks
  • Jablko 1 ks
  • Toastový chléb světlý 2 ks
  • Sůl
  • Mléko 100 ml
  • Anglická slanina 120 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pepř
  • Česnek 2 strouž.
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Brambory vařené 800 g
  • Krupice 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Zelí červené sterilované 360 g
  • Mouka hladká 155 g
  • Cibule 1/2 ks
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Kachna celá 1 ks
  • Jablko 1 ks
  • Toastový chléb světlý 2 ks
  • Sůl
  • Mléko 100 ml
  • Anglická slanina 120 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pepř
  • Česnek 2 strouž.
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Brambory vařené 800 g
  • Krupice 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Sádlo 1 plž

Příprava

1
Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.
2
Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev.
3
Připravte nádivku. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte petržel, rozšlehané vejce, 120 g slaniny pokrájené na kostičky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř a ¼ lžičky muškátového oříšku a promíchejte.
4
Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova.
5
Oloupejte zhruba 800 g brambor. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a brambory vařte do změknutí.
6
Na knedlíky přiveďte k varu osolenou vodu, zhruba čtyřicet minut před koncem pečení. Z uvařených brambor, žloutku, vejce, soli, krupice a hladké mouky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut.
7
V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.
1
Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.
2
Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev.
3
Připravte nádivku. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte petržel, rozšlehané vejce, 120 g slaniny pokrájené na kostičky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř a ¼ lžičky muškátového oříšku a promíchejte.
4
Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova.
5
Oloupejte zhruba 800 g brambor. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a brambory vařte do změknutí.
6
Na knedlíky přiveďte k varu osolenou vodu, zhruba čtyřicet minut před koncem pečení. Z uvařených brambor, žloutku, vejce, soli, krupice a hladké mouky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut.
7
V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.