×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
1 jablko
Nádivka:
2 toastové chleby, na kostičky
100 ml mléka
hrst čerstvé petržele, nasekané
1 vejce, rozšlehané
120 g anglické slaniny, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a pepř
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
Bramborové knedlíky:
800 g uvařených brambor, nastrouhaných
1 žloutek
1 vejce
sůl
100 g krupice
150 g hladké mouky
Zelí:
1 lžíce sádla
½ cibule, nakrájené najemno
1 balení červeného zelí „Česká chuť“
½ lžičky drceného kmínu
½ lžíce hladké mouky

Jak na to?

Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.

Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte ostatní suroviny na nádivku a promíchejte. Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova. Čtyřicet minut před koncem pečení přiveďte k varu osolenou vodu. Ze surovin na knedlíky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut. V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Hlavní chod Snadné Česká Maso Velikonoce Tip týdne , Petržel kadeřavá
(0)

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
1 jablko
Nádivka:
2 toastové chleby, na kostičky
100 ml mléka
hrst čerstvé petržele, nasekané
1 vejce, rozšlehané
120 g anglické slaniny, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a pepř
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
Bramborové knedlíky:
800 g uvařených brambor, nastrouhaných
1 žloutek
1 vejce
sůl
100 g krupice
150 g hladké mouky
Zelí:
1 lžíce sádla
½ cibule, nakrájené najemno
1 balení červeného zelí „Česká chuť“
½ lžičky drceného kmínu
½ lžíce hladké mouky

Jak na to?

Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.

Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte ostatní suroviny na nádivku a promíchejte. Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova. Čtyřicet minut před koncem pečení přiveďte k varu osolenou vodu. Ze surovin na knedlíky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut. V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty