×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
1 jablko
Nádivka:
2 toastové chleby, na kostičky
100 ml mléka
hrst čerstvé petržele, nasekané
1 vejce, rozšlehané
120 g anglické slaniny, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a pepř
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
Bramborové knedlíky:
800 g uvařených brambor, nastrouhaných
1 žloutek
1 vejce
sůl
100 g krupice
150 g hladké mouky
Zelí:
1 lžíce sádla
½ cibule, nakrájené najemno
1 balení červeného zelí „Česká chuť“
½ lžičky drceného kmínu
½ lžíce hladké mouky

Jak na to?

Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.

Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte ostatní suroviny na nádivku a promíchejte. Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova. Čtyřicet minut před koncem pečení přiveďte k varu osolenou vodu. Ze surovin na knedlíky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut. V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sváteční kachna se zelím a nádivkou

Hlavní chod Snadné Česká Maso Velikonoce Tip týdne , Petržel kadeřavá
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
1 jablko
Nádivka:
2 toastové chleby, na kostičky
100 ml mléka
hrst čerstvé petržele, nasekané
1 vejce, rozšlehané
120 g anglické slaniny, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a pepř
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
Bramborové knedlíky:
800 g uvařených brambor, nastrouhaných
1 žloutek
1 vejce
sůl
100 g krupice
150 g hladké mouky
Zelí:
1 lžíce sádla
½ cibule, nakrájené najemno
1 balení červeného zelí „Česká chuť“
½ lžičky drceného kmínu
½ lžíce hladké mouky

Jak na to?

Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.

Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte ostatní suroviny na nádivku a promíchejte. Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova. Čtyřicet minut před koncem pečení přiveďte k varu osolenou vodu. Ze surovin na knedlíky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut. V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019