1
Sushi rýži proplachujte, dokud z ní nepoteče čirá voda.
2
Rýži vložte do hrnce a zalijte takovým množstvím vody, aby rýži přesahovala asi o 1 cm.
3
Hrnec zakryjte pokličkou a položte na rozehřátou plotýnku.
4
Přiveďte k varu, zlehka promíchejte a stáhněte plamen na menší stupeň.
5
Rýže je hotová tehdy, když se vstřebá všechna voda.
6
Hotovou rýži odstavte z plotýnky, odkryjte pokličku a nechte ji 20 minut chladnout.
7
Připravte si rýžový nálev. Cukr a sůl důkladně rozmíchejte v octu do rozpuštění. Jde to snáz, pokud směs zahřejete.
8
Rýži přesypte do větší mísy a postupně do ní za stálého míchání přilévejte octový nálev tak, aby se rýže stejnoměrně ochutila.
1
Sushi rýži proplachujte, dokud z ní nepoteče čirá voda.
2
Rýži vložte do hrnce a zalijte takovým množstvím vody, aby rýži přesahovala asi o 1 cm.
3
Hrnec zakryjte pokličkou a položte na rozehřátou plotýnku.
4
Přiveďte k varu, zlehka promíchejte a stáhněte plamen na menší stupeň.
5
Rýže je hotová tehdy, když se vstřebá všechna voda.
6
Hotovou rýži odstavte z plotýnky, odkryjte pokličku a nechte ji 20 minut chladnout.
7
Připravte si rýžový nálev. Cukr a sůl důkladně rozmíchejte v octu do rozpuštění. Jde to snáz, pokud směs zahřejete.
8
Rýži přesypte do větší mísy a postupně do ní za stálého míchání přilévejte octový nálev tak, aby se rýže stejnoměrně ochutila.