Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySterilované houby se zeleninou
Albert logoAlbert logo
  • Sterilované houby se zeleninou

Sterilované houby se zeleninou

Sterilované houby se zeleninou
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Zelí bílé 750 g
  • Paprika zelená 1 kg
  • Houby čerstvé 250 g
  • Ocet
  • Kvasný ocet 350 ml
  • Cibule 500 g
  • Cukr krupicový 80 g
  • Sůl 20 g
  • Pepř celý 5 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Hořčičné semínko 1/4 člž
  • Zelí bílé 750 g
  • Paprika zelená 1 kg
  • Houby čerstvé 250 g
  • Ocet
  • Kvasný ocet 350 ml
  • Cibule 500 g
  • Cukr krupicový 80 g
  • Sůl 20 g
  • Pepř celý 5 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Hořčičné semínko 1/4 člž

Příprava

1
Udělejte nálev. Všechny potřebné suroviny svařte s jedním litrem vody a pak nechte přikryté tři hodiny při pokojové teplotě. Potom přeceďte a před zaléváním zeleniny zahřejte na 70 °C.
2
Zelí pokrájejte na nudličky a na jednu minutu ponořte do vařící osolené vody. Potom jej ihned ochlaďte v ledové vodě. Papriky omyjte, přepulte, zbavte osemení a pak nakrájejte na nudličky. Pět minut vařte a pak rovněž ochlaďte ve studené vodě.
3
Na kousky nakrájené houby předvařte v osolené a okyselené vroucí vodě (na 1 litr vody zhruba 10 g soli a lžíce octa) zhruba 5 minut a pak ochlaďte a osušte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
4
Zeleninu narovnejte do sklenic, zalijte nálevem a sterilujte ve vodní lázni zhruba 25 minut při teplotě 85 °C.
5
TIP: K houbám můžete zavařit i jednu čili papričku, kousek křenu nebo pár kousků květáku.
6
Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.
1
Udělejte nálev. Všechny potřebné suroviny svařte s jedním litrem vody a pak nechte přikryté tři hodiny při pokojové teplotě. Potom přeceďte a před zaléváním zeleniny zahřejte na 70 °C.
2
Zelí pokrájejte na nudličky a na jednu minutu ponořte do vařící osolené vody. Potom jej ihned ochlaďte v ledové vodě. Papriky omyjte, přepulte, zbavte osemení a pak nakrájejte na nudličky. Pět minut vařte a pak rovněž ochlaďte ve studené vodě.
3
Na kousky nakrájené houby předvařte v osolené a okyselené vroucí vodě (na 1 litr vody zhruba 10 g soli a lžíce octa) zhruba 5 minut a pak ochlaďte a osušte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
4
Zeleninu narovnejte do sklenic, zalijte nálevem a sterilujte ve vodní lázni zhruba 25 minut při teplotě 85 °C.
5
TIP: K houbám můžete zavařit i jednu čili papričku, kousek křenu nebo pár kousků květáku.
6
Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.