×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sterilované houby se zeleninou

Další recepty a články

Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový...
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou

Sterilované houby se zeleninou

Co budete potřebovat

750 g bílého zelí
1 kg paprik (zelené nebo červené)
250 g hub
sůl, ocet
500 g cibule
NA NÁLEV:
350 ml octa
80 g krupicového cukru
20 g soli
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
čtvrt lžičky hořčičného semínka

Jak na to?

Udělejte nálev. Všechny potřebné suroviny svařte s jedním litrem vody a pak nechte přikryté tři hodiny při pokojové teplotě. Potom přeceďte a před zaléváním zeleniny zahřejte na 70 °C.

Zelí pokrájejte na nudličky a na jednu minutu ponořte do vařící osolené vody. Potom jej ihned ochlaďte v ledové vodě. Papriky omyjte, přepulte, zbavte osemení a pak nakrájejte na nudličky. Pět minut vařte a pak rovněž ochlaďte ve studené vodě.

Na kousky nakrájené houby předvařte v osolené a okyselené vroucí vodě (na 1 litr vody zhruba 10 g soli a lžíce octa) zhruba 5 minut a pak ochlaďte a osušte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

Zeleninu narovnejte do sklenic, zalijte nálevem a sterilujte ve vodní lázni zhruba 25 minut při teplotě 85 °C.

TIP: K houbám můžete zavařit i jednu čili papričku, kousek křenu nebo pár kousků květáku.
Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sterilované houby se zeleninou

Velmi snadné Česká Zavařeniny
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

750 g bílého zelí
1 kg paprik (zelené nebo červené)
250 g hub
sůl, ocet
500 g cibule
NA NÁLEV:
350 ml octa
80 g krupicového cukru
20 g soli
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
čtvrt lžičky hořčičného semínka

Jak na to?

Udělejte nálev. Všechny potřebné suroviny svařte s jedním litrem vody a pak nechte přikryté tři hodiny při pokojové teplotě. Potom přeceďte a před zaléváním zeleniny zahřejte na 70 °C.

Zelí pokrájejte na nudličky a na jednu minutu ponořte do vařící osolené vody. Potom jej ihned ochlaďte v ledové vodě. Papriky omyjte, přepulte, zbavte osemení a pak nakrájejte na nudličky. Pět minut vařte a pak rovněž ochlaďte ve studené vodě.

Na kousky nakrájené houby předvařte v osolené a okyselené vroucí vodě (na 1 litr vody zhruba 10 g soli a lžíce octa) zhruba 5 minut a pak ochlaďte a osušte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

Zeleninu narovnejte do sklenic, zalijte nálevem a sterilujte ve vodní lázni zhruba 25 minut při teplotě 85 °C.

TIP: K houbám můžete zavařit i jednu čili papričku, kousek křenu nebo pár kousků květáku.
Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Meruňková marmeláda
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou

Inspirujte se podobnými recepty