×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Staročeská zelňačka s klobásou

Další recepty a články

Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Staročeská zelňačka s klobásou

Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
280 g brambor
sůl
kmín
barevný pepř
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy
250 ml mléka
100 g zakysané smetany
hladkolistá petržel

Jak na to?

1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.

2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.

3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.

4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Staročeská zelňačka s klobásou

Polévka Snadné Česká Zelí Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (123)

Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
280 g brambor
sůl
kmín
barevný pepř
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy
250 ml mléka
100 g zakysané smetany
hladkolistá petržel

Jak na to?

1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.

2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.

3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.

4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty