Další recepty a články
Staročeská zelňačka s klobásou
Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.
2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.
3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.
4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.
Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Staročeská zelňačka s klobásou
Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.
2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.
3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.
4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.
Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio