×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Staročeská zelňačka s klobásou

Další recepty a články

Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Staročeská zelňačka s klobásou

Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
280 g brambor
sůl
kmín
barevný pepř
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy
250 ml mléka
100 g zakysané smetany
hladkolistá petržel

Jak na to?

1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.

2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.

3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.

4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Staročeská zelňačka s klobásou

Polévka Snadné Česká Zelí , Petržel kadeřavá Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (142)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
280 g brambor
sůl
kmín
barevný pepř
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy
250 ml mléka
100 g zakysané smetany
hladkolistá petržel

Jak na to?

1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.

2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.

3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.

4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.

Další recepty a články

Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019