×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Staročeská zelňačka s klobásou

Další recepty a články

Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Staročeská zelňačka s klobásou

Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
280 g brambor
sůl
kmín
barevný pepř
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy
250 ml mléka
100 g zakysané smetany
hladkolistá petržel

Jak na to?

1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.

2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.

3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.

4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Staročeská zelňačka s klobásou

Polévka Snadné Česká Zelí Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (128)

Zajímají Vás i další typicky česká jídla? Svíčková, kuře na paprice či španělský ptáček? Podívejte se na náš článek Česká kuchyně, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

400 g kysaného zelí
280 g brambor
sůl
kmín
barevný pepř
100 g másla
120 g hladké mouky
1 cibule
400 g moravské klobásy
250 ml mléka
100 g zakysané smetany
hladkolistá petržel

Jak na to?

1. Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy, dejte do hrnce, zalijte asi 2 litry vody a vařte doměkka.

2.Brambory nakrájejte na drobné kostičky, dejte do jiného hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a 20 minut vařte doměkka.

3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli, kolečka opečené klobásy a nakonec vše zalijte mlékem a znovu povařte.

4. Do hotové polévky zamíchejte zakysanou smetanu a dochuťte barevným pepřem. Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip - Máte-li rádi ostrou chuť, polévku ozdobte i čerstvě namletým pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Moravská zelňačka
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Snadný boršč
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat