
Pstruh pečený na cideru se šunkou

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Pstruh celý 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Šunka 200 g
- Petrželka čerstvá 4 snít.
- Olej olivový 20 ml
- Mouka hladká 30 g
- Bageta 1 ks
- Cider 250 ml
- Máslo 20 g
- Pstruh celý 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Šunka 200 g
- Petrželka čerstvá 4 snít.
- Olej olivový 20 ml
- Mouka hladká 30 g
- Bageta 1 ks
- Cider 250 ml
- Máslo 20 g
Příprava
- 1Pstruhy očistěte, šikmo několikrát na bocích nařízněte, osolte a opepřete. Šunku nakrájejte na malé hranolky a lístky petržele nasekejte. Polovinu šunky a petržele vložte do břišních dutin pstruhů. Takto připravené pstruhy obalte v hladké mouce.
- 2V pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo a olivový olej a pstruhy opečte dozlatova, z každé strany asi 5 minut. Poté podlijte ciderem a nechte 2 minuty probublat a zredukovat.
- 3Posypte zbytkem šunky a petržele a nechte dopéct 7 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podávejte s bagetkou.
- 1Pstruhy očistěte, šikmo několikrát na bocích nařízněte, osolte a opepřete. Šunku nakrájejte na malé hranolky a lístky petržele nasekejte. Polovinu šunky a petržele vložte do břišních dutin pstruhů. Takto připravené pstruhy obalte v hladké mouce.
- 2V pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo a olivový olej a pstruhy opečte dozlatova, z každé strany asi 5 minut. Poté podlijte ciderem a nechte 2 minuty probublat a zredukovat.
- 3Posypte zbytkem šunky a petržele a nechte dopéct 7 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podávejte s bagetkou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.