×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Škubánky s mákem

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip

Škubánky s mákem

Co budete potřebovat

1 kg brambor, varný typ C nebo B
sůl
300 g hrubé mouky
250 g másla
300 g moučkového cukru
100 g mletého máku

Jak na to?

Brambory oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky a dejte vařit do osolené vody do poloměkka, tedy zhruba 15 minut. Vývar pak sceďte do jiné nádoby a nechte stranou.

Brambory poté do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a pak zasypte moukou. Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar. Hrnec vraťte na plotýnku (plamen na minimum), přiklopte a nechte „škubánkový základ“ 20 minut propařit.

Propařené brambory rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Asi po 10 minutách se brambory přestanou lepit na vařečku. Přisolte a mezitím rozpusťte máslo.

Pak polévkovou lžící namočenou do másla „vykrajujte“ škubánky.

Podávejte posypané cukrem s mákem
a přelité máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Škubánky s mákem

Snadné Česká Vegetariánské
Průměrné hodnocení 3 (15)

Co budete potřebovat

1 kg brambor, varný typ C nebo B
sůl
300 g hrubé mouky
250 g másla
300 g moučkového cukru
100 g mletého máku

Jak na to?

Brambory oloupejte, rozkrájejte na čtvrtky a dejte vařit do osolené vody do poloměkka, tedy zhruba 15 minut. Vývar pak sceďte do jiné nádoby a nechte stranou.

Brambory poté do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a pak zasypte moukou. Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar. Hrnec vraťte na plotýnku (plamen na minimum), přiklopte a nechte „škubánkový základ“ 20 minut propařit.

Propařené brambory rozšťouchejte co nejvíc dohladka. Potom je ještě propracovávejte vařečkou a roztírejte ke stěnám kastrolu. Asi po 10 minutách se brambory přestanou lepit na vařečku. Přisolte a mezitím rozpusťte máslo.

Pak polévkovou lžící namočenou do másla „vykrajujte“ škubánky.

Podávejte posypané cukrem s mákem
a přelité máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip

Inspirujte se podobnými recepty