
Linecké cukroví s krémem Lemon Curd
Tradiční linecké cukroví v netradiční kombinaci s krémem Lemon Curd. Pokud chcete při přípravě ušetřit čas, v Albertu pro vás máme pestrý výběr hotových vánočních těst.

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 30 porcí
- Máslo 210 g
- Mouka hladká 210 g
- Cukr moučkový 70 g
- Citronová kůra 5 g
- Sůl
- Želatina plátková 1 plát.
- Citronová šťáva 60 g
- Cukr krupicový 25 g
- Čokoláda bílá 350 g
- Cukrářské zdobení
- Vaječný žloutek 70 g
- Máslo 210 g
- Mouka hladká 210 g
- Cukr moučkový 70 g
- Citronová kůra 5 g
- Sůl
- Želatina plátková 1 plát.
- Citronová šťáva 60 g
- Cukr krupicový 25 g
- Čokoláda bílá 350 g
- Cukrářské zdobení
- Vaječný žloutek 70 g
Příprava
- 1Do mísy robotu vložte 125 g másla nakrájeného na kostičky a 210 g hladké mouky a promíchejte pomocí K-metly do sypké konzistence drobenky. Přidejte 70 g moučkového cukru, 20 g žloutků, 5 g citronové kůry a 0,5 g soli. Vše opět promíchejte v kompaktní těsto.
- 2Hotové těsto vyndejte z mísy, vyválejte mezi dva pečicí papíry, vykrajujte z něj kolečka o průměru 4–5 cm a dejte je zamrazit na 15 minut. Poté je přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 10 minut dorůžova.
- 3Plátek želatiny nechte nabobtnat v studené vodě. Do hrnce vlijte 60 g citronové šťávy, přidejte 25 g cukru krystalu, 50 g žloutků, 0,5 g soli a zahřejte na 84 °C. Přidejte nabobtnalou želatinu, 50 g bílé čokolády rozehřáté v mikrovlnné troubě, zamíchejte a promixujte ponorným mixérem. Nakonec přidejte 85 g másla, promixujte a dejte vychladit do lednice.
- 4Vychladlou náplň promixujte ručním šlehačem, naneste pomocí cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 10 mm na spodní část upečeného lineckého a přiklopte vrchním dílem. Hotové cukroví dejte na 30 minut vychladit do lednice. Na závěr rozpusťte 300 g bílé čokolády v žáruvzdorné míse nad vodní lázní, vrchní část lineckého opatrně namočte do čokolády a posypte cukrovými kuličkami.
- 1Do mísy robotu vložte 125 g másla nakrájeného na kostičky a 210 g hladké mouky a promíchejte pomocí K-metly do sypké konzistence drobenky. Přidejte 70 g moučkového cukru, 20 g žloutků, 5 g citronové kůry a 0,5 g soli. Vše opět promíchejte v kompaktní těsto.
- 2Hotové těsto vyndejte z mísy, vyválejte mezi dva pečicí papíry, vykrajujte z něj kolečka o průměru 4–5 cm a dejte je zamrazit na 15 minut. Poté je přendejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 10 minut dorůžova.
- 3Plátek želatiny nechte nabobtnat v studené vodě. Do hrnce vlijte 60 g citronové šťávy, přidejte 25 g cukru krystalu, 50 g žloutků, 0,5 g soli a zahřejte na 84 °C. Přidejte nabobtnalou želatinu, 50 g bílé čokolády rozehřáté v mikrovlnné troubě, zamíchejte a promixujte ponorným mixérem. Nakonec přidejte 85 g másla, promixujte a dejte vychladit do lednice.
- 4Vychladlou náplň promixujte ručním šlehačem, naneste pomocí cukrářského pytlíku s hladkou špičkou o průměru 10 mm na spodní část upečeného lineckého a přiklopte vrchním dílem. Hotové cukroví dejte na 30 minut vychladit do lednice. Na závěr rozpusťte 300 g bílé čokolády v žáruvzdorné míse nad vodní lázní, vrchní část lineckého opatrně namočte do čokolády a posypte cukrovými kuličkami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.