×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Segedínský guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Segedínský guláš

Co budete potřebovat

1 kg vepřového plecka
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
3 lžíce sladké papriky
1 lžička kmínu
200 ml vývaru
1 lžíce rajčatového pyré
400 g kysaného zelí
1 kelímek zakysané smetany
sůl
pepř
špetka cukru
bobkový list

Jak na to?

1. Maso nakrájím na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouky oklepu.
2. V kastrolu hodně rozehřeju olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahnu a vyndám děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu sliju.
3. Do kastrolu vsypu cibulku a za stálého míchání ji nechám dozlatova osmahnout. Pak ji posypu paprikou a kmínem, krátce promíchám a stáhnu z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátím maso, vmíchám rajčatové pyré, lehce podliju vývarem, osolím, opepřím, přidám bobkový list. Kastrol vrátím na střední plamen, přivedu k varu, přiklopím a dusím 15 minut.
4. Přidám scezené a pokrájené zelí, promíchám, přikryju a dusím ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké. Nakonec přidám smetanu a nechám malou chvíli povařit. Guláš dochutím solí, pepřem a špetkou soli.
Tip - Vepřové maso někdy nahrazuju krůtím a zkusila jsem to i s hovězím. Vždycky je to dobré.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Segedínský guláš

Hlavní chod Snadné Východoevropská Dušení Zelí Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 4 (59)

Co budete potřebovat

1 kg vepřového plecka
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
3 lžíce sladké papriky
1 lžička kmínu
200 ml vývaru
1 lžíce rajčatového pyré
400 g kysaného zelí
1 kelímek zakysané smetany
sůl
pepř
špetka cukru
bobkový list

Jak na to?

1. Maso nakrájím na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouky oklepu.
2. V kastrolu hodně rozehřeju olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahnu a vyndám děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu sliju.
3. Do kastrolu vsypu cibulku a za stálého míchání ji nechám dozlatova osmahnout. Pak ji posypu paprikou a kmínem, krátce promíchám a stáhnu z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátím maso, vmíchám rajčatové pyré, lehce podliju vývarem, osolím, opepřím, přidám bobkový list. Kastrol vrátím na střední plamen, přivedu k varu, přiklopím a dusím 15 minut.
4. Přidám scezené a pokrájené zelí, promíchám, přikryju a dusím ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké. Nakonec přidám smetanu a nechám malou chvíli povařit. Guláš dochutím solí, pepřem a špetkou soli.
Tip - Vepřové maso někdy nahrazuju krůtím a zkusila jsem to i s hovězím. Vždycky je to dobré.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat