Snadný segedínský guláš

Segedín je klasikou českých restaurací. Jak ho jednoduše připravíte doma? Poradíme vám také, jak ho udělat zdravější.
Snadné Hlavní chod Magazín 10/2013
Snadné Hlavní chod Magazín 10/2013

Co budete potřebovat na segedínský guláš

1 kg vepřového plecka
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
3 lžíce sladké papriky
1 lžička kmínu
200 ml vývaru
1 lžíce rajčatového pyré
400 g kysaného zelí
1 kelímek zakysané smetany
sůl
pepř
špetka cukru
bobkový list

Jak udělat segedín zdravější

Alergeny

Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek

Recept jak na segedínský guláš

  1. Maso nakrájejte na kostky přibližně 2 × 2 cm. Na mělký talíř nasypte 3 lžíce mouky a kostky masa v ní stejnoměrně obalte, přebytečnou mouku oklepejte.
  2. V kastrolu hodně rozehřejte 4 lžíce oleje, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahněte a vyndejte je děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu slijte.
  3. Do kastrolu vsypte najemno nakrájenou 1 cibuli a za stálého míchání ji osmahněte dozlatova. Posypte ji 3 lžícemi mleté papriky a lžičkou kmínu, krátce promíchejte a stáhněte z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vraťte maso, vmíchejte 1 lžíci rajčatového pyré, lehce podlijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte bobkový list. Kastrol vraťte na střední plamen, přiveďte k varu, přiklopte a 15 minut duste.
  4. Přidejte 400 g scezeného a pokrájeného zelí, promíchejte, přikryjte pokličkou a duste ještě dalších 15–20 minut, dokud není maso úplně křehké. Nakonec přidejte kelímek zakysané smetany a nechte pár minut povařit. Guláš dochuťte pepřem a špetkou soli. A česká klasika je na stole!
Pomohl vám recept?
83hodnocení

Co byste o segedínu měli vědět

Zelí obsahuje vlákninu. Vepřové maso pak patří mezi červené druhy mas. Obsahuje velké množství bílkovin a vitaminů skupiny B. Vybírat bychom měli libové druhy vepřového masa.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky