×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pusinka s čerstvými jahodami

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Pusinka s čerstvými jahodami

Co budete potřebovat

4 bílky z velkých vajec
200 g cukru (stranou si nechám 1 lžíci)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
480 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru + k podávání
kůra z 1 citronu, velmi jemně
nastrouhaná
500 g čerstvých jahod

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pusinka s čerstvými jahodami

Dezert Snadné Sladká jídla Jahodník měsíční Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 5 (7)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 bílky z velkých vajec
200 g cukru (stranou si nechám 1 lžíci)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
480 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru + k podávání
kůra z 1 citronu, velmi jemně
nastrouhaná
500 g čerstvých jahod

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019