×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pusinka s čerstvými jahodami

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Pusinka s čerstvými jahodami

Co budete potřebovat

4 bílky z velkých vajec
200 g cukru (stranou si nechám 1 lžíci)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
480 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru + k podávání
kůra z 1 citronu, velmi jemně
nastrouhaná
500 g čerstvých jahod

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pusinka s čerstvými jahodami

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

4 bílky z velkých vajec
200 g cukru (stranou si nechám 1 lžíci)
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
480 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru + k podávání
kůra z 1 citronu, velmi jemně
nastrouhaná
500 g čerstvých jahod

Jak na to?

Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty