Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySušenky z ovesných vloček s broskvemi
Albert logoAlbert logo
  • Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi

Sušenky z ovesných vloček s broskvemi
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 130 g
  • Ovesné vločky 1 hrn.
  • Mouka špaldová 1 hrn.
  • Cukr třtinový 1/2 hrn.
  • Vlašské ořechy mleté 1/2 hrn.
  • Voda 2 plž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá
  • Javorový sirup 3 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Broskve kompotované
  • Máslo 130 g
  • Ovesné vločky 1 hrn.
  • Mouka špaldová 1 hrn.
  • Cukr třtinový 1/2 hrn.
  • Vlašské ořechy mleté 1/2 hrn.
  • Voda 2 plž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá
  • Javorový sirup 3 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Broskve kompotované

Příprava

1
Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem.
2
V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte.
3
Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou.
4
Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.
1
Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem.
2
V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte.
3
Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou.
4
Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.