Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jemná avokádová pomazánka s vejci

Jemná avokádová pomazánka s vejci

Jestliže rádi snídáte zdravě, tak je avokádová pomazánka pro vás to pravé. Je jednoduchá, zdravá a dodá energii na celé dopoledne.

Co budete potřebovat na avokádovou pomazánku s vejci

4 vejce natvrdo, nakrájená
2 bílky, uvařené natvrdo, nakrájené
2 malá avokáda, zbavená pecky a oloupaná
1 lžíce řeckého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané jarní cibulky
½ lžičky dijonské hořčice
sůl a mletý pepř
křehké pečivo k podávání

Jak udělat avokádovou pomazánku zdravější

Recept jak na avokádovou pomazánku s vejci

  1. Vejce dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby se ponořila, a vařte je 8 minut natvrdo. Nakrájejte 2 celá vejce a ze zbylých 2 vajec nakrájejte pouze bílky.
  2. Obě avokáda podélně rozkrojte a pomocí nože odstraňte pecku. Lžící vydlabejte dužinu ze slupky. Avokáda nakrájejte na menší kousky a přidejte je k nasekaným vajíčkům.
  3. Přidejte 1 lžíci řeckého jogurtu, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce nasekané jarní cibulky, 1/2 lžičky dijonské hořčice, osolte a opepřete. Pořádně vše promačkejte vidličkou.
  4. Hotovou pomazánku podávejte na pečivu nebo na krekrech, které jsou zdravější variantou. Rychlá a zdravá svačina je hotová.
Pomohl vám recept?
70hodnocení4

Co byste o avokádové pomazánce s vejci měli vědět

Vejce jsou bohatým zdrojem bílkovin a tuků. Tuky najdeme pouze ve vaječném žloutku. Ve žloutku je obsažen i lecitin, který je přírodním antioxidantem.

Další videorecepty