×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečený vepřový guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Pomalu pečený vepřový guláš

Co budete potřebovat

800 g vepřové pečeně bez kosti, pokrájené na kousky velikosti sousta
3 středně velké petržele, oloupané, nakrájené na silnější kolečka
2 velké mrkve, oloupané, nakrájené na silnější kolečka
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, na plátky
4 lžíce sladké papriky
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
200–230 g zelených fazolek
125 ml zakysané smetany
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře

Jak na to?

1. Pokrájené vepřové maso dejte do pekáčku, přidejte kolečka petržele, mrkve, cibuli i plátky česneku a promíchejte. Posypte 2 lžícemi papriky, zalijte vývarem, přiklopte a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 3–4 hodiny.
2. Třicet minut před koncem do guláše vmíchejte i zelené fazolky.
3. V malé mističce smíchejte zbylé dvě lžíce papriky, zakysanou smetanu, kukuřičný škrob, sůl a pepř. Vmíchejte do guláše a 10–15 minut prohřívejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený vepřový guláš

Snadné Česká Pečení Pomalé vaření Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

800 g vepřové pečeně bez kosti, pokrájené na kousky velikosti sousta
3 středně velké petržele, oloupané, nakrájené na silnější kolečka
2 velké mrkve, oloupané, nakrájené na silnější kolečka
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, na plátky
4 lžíce sladké papriky
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
200–230 g zelených fazolek
125 ml zakysané smetany
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře

Jak na to?

1. Pokrájené vepřové maso dejte do pekáčku, přidejte kolečka petržele, mrkve, cibuli i plátky česneku a promíchejte. Posypte 2 lžícemi papriky, zalijte vývarem, přiklopte a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte 3–4 hodiny.
2. Třicet minut před koncem do guláše vmíchejte i zelené fazolky.
3. V malé mističce smíchejte zbylé dvě lžíce papriky, zakysanou smetanu, kukuřičný škrob, sůl a pepř. Vmíchejte do guláše a 10–15 minut prohřívejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty