
Plněné bramborové knedlíky s trhaným husím masem

Snadné
46-60 minut
1/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Směs na bramborové knedlíky bez lepku 300 g
- Husí maso 300 g
- Jíška bez lepku 1 plž
- Zelí kysané 500 g
- Bujón kuřecí 1 ks
- Kmín mletý 2 člž
- Pepř
- Sůl
- Cibule 1 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Olej
- Sádlo 1 plž
- Bobkový list 1 ks
- Petržel kadeřávková 2 hrs.
- Cukr krupicový 1 plž
- Směs na bramborové knedlíky bez lepku 300 g
- Husí maso 300 g
- Jíška bez lepku 1 plž
- Zelí kysané 500 g
- Bujón kuřecí 1 ks
- Kmín mletý 2 člž
- Pepř
- Sůl
- Cibule 1 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Olej
- Sádlo 1 plž
- Bobkový list 1 ks
- Petržel kadeřávková 2 hrs.
- Cukr krupicový 1 plž
Příprava
- 1Na lžíci oleje osmahněte v hrnci oloupanou cibuli nakrájenou nahrubo. Přidejte 500 g scezeného překrájeného zelí a nálev uchovejte. Zelí s cibulí zamíchejte, přidejte lžičku cukru a mletého kmínu a duste společně přibližně 20 minut do změknutí.
- 2Mezitím připravte omáčku. V rendlíku na lžíci oleje orestujte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku dozlatova. Podlijte nálevem ze zelí, 250 ml vody, přidejte kuřecí bujón, bobkový list a lžíci mletého kmínu. Zamíchejte a vařte 10 minut. Téměř hotovou omáčku zahustěte lžící bezlepkové jíšky a za stálého míchání povařte ještě 7 minut. Dochuťte solí a pepřem.
- 3Natrhejte na kousky 300 g husího masa, které vám zbylo ze svatomartinské pečínky. Pokud je maso suché, můžete přidat lžíci rozpuštěného sádla. Obsah sáčku směsi na bramborové knedlíky smíchejte se 450 ml studené vody a nechte krátce odstát. Z těsta vyválejte váleček a rozkrájejte ho na 12 stejně velkých plátků. V dlani je zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placky. Každou placku naplňte masovou směsí, uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
- 4Vařte je 7 minut v osolené vroucí vodě anebo dokud nevyplavou na hladinu. Připravené plněné knedlíky podávejte s červeným zelím přelité omáčkou a ozdobené čerstvou petrželkou. Česká klasika, která chutná báječně i bez lepku!
- 1Na lžíci oleje osmahněte v hrnci oloupanou cibuli nakrájenou nahrubo. Přidejte 500 g scezeného překrájeného zelí a nálev uchovejte. Zelí s cibulí zamíchejte, přidejte lžičku cukru a mletého kmínu a duste společně přibližně 20 minut do změknutí.
- 2Mezitím připravte omáčku. V rendlíku na lžíci oleje orestujte oloupanou a najemno nakrájenou šalotku dozlatova. Podlijte nálevem ze zelí, 250 ml vody, přidejte kuřecí bujón, bobkový list a lžíci mletého kmínu. Zamíchejte a vařte 10 minut. Téměř hotovou omáčku zahustěte lžící bezlepkové jíšky a za stálého míchání povařte ještě 7 minut. Dochuťte solí a pepřem.
- 3Natrhejte na kousky 300 g husího masa, které vám zbylo ze svatomartinské pečínky. Pokud je maso suché, můžete přidat lžíci rozpuštěného sádla. Obsah sáčku směsi na bramborové knedlíky smíchejte se 450 ml studené vody a nechte krátce odstát. Z těsta vyválejte váleček a rozkrájejte ho na 12 stejně velkých plátků. V dlani je zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placky. Každou placku naplňte masovou směsí, uzavřete a vytvarujte kulaté knedlíky.
- 4Vařte je 7 minut v osolené vroucí vodě anebo dokud nevyplavou na hladinu. Připravené plněné knedlíky podávejte s červeným zelím přelité omáčkou a ozdobené čerstvou petrželkou. Česká klasika, která chutná báječně i bez lepku!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.