
Pečený vánoční kapr s teplým bramborovým salátem od Ondřeje Korába

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory gurmánské 400 g
- Sůl
- Pepř
- Olej 100 ml
- Celer 200 g
- Baby mrkev 8 ks
- Řapíkatý celer 100 g
- Hrášek 100 g
- Vinný ocet 20 ml
- Bobkový list 1 ks
- Cukr krupicový 20 g
- Voda 20 ml
- Vejce 2 ks
- Kapr půlky 600 g
- Máslo 160 g
- Citron 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Brambory gurmánské 400 g
- Sůl
- Pepř
- Olej 100 ml
- Celer 200 g
- Baby mrkev 8 ks
- Řapíkatý celer 100 g
- Hrášek 100 g
- Vinný ocet 20 ml
- Bobkový list 1 ks
- Cukr krupicový 20 g
- Voda 20 ml
- Vejce 2 ks
- Kapr půlky 600 g
- Máslo 160 g
Příprava
- 1Omyjte 400 g brambor, rozkrojte je napůl a vložte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Omyjte a oloupejte 200 g celeru a nakrájejte ho na malé kostičky, 8 baby mrkví, 100 g řapíkatého celeru a 100 g hrášku. Připravte octový nálev smícháním 20 ml octa, bobkového listu, 20 g cukru a 20 ml vody a vlijte do hrnce. Přidejte zeleninu a vařte na mírném plameni po dobu 10 minut doměkka.
- 2Do hrnce s vroucí vodou vložte 2 vejce a vařte 7 minut. Poté je ochlaďte, oloupejte a před podáváním nakrájejte na měsíčky.
- 3Kapra zbavte šupin a kostí v hrudní části a rozdělte na 4 filety. Filety z obou stran lehce osolte. Na pánvi rozehřejte 80 ml oleje a kapra pečte nejprve kůží dolů, poté přidejte 80 g másla a zakápněte 20 ml citronové šťávy. Filety otočte a dopečte.
- 4V pánvi rozehřejte zbývajících 80 g másla a krátce na něm prohřejte uvařenou zeleninu, přidejte nasekanou petrželku a osolte dle chuti. Na talíř servírujte porci pečeného kapra s pečenými bramborami, zeleninou a čtvrtkami vařených vajec a ozdobte lístky řapíkatého celeru. Když je jídlo excelentní, jsou i Vánoce excelentní.
- 1Omyjte 400 g brambor, rozkrojte je napůl a vložte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Omyjte a oloupejte 200 g celeru a nakrájejte ho na malé kostičky, 8 baby mrkví, 100 g řapíkatého celeru a 100 g hrášku. Připravte octový nálev smícháním 20 ml octa, bobkového listu, 20 g cukru a 20 ml vody a vlijte do hrnce. Přidejte zeleninu a vařte na mírném plameni po dobu 10 minut doměkka.
- 2Do hrnce s vroucí vodou vložte 2 vejce a vařte 7 minut. Poté je ochlaďte, oloupejte a před podáváním nakrájejte na měsíčky.
- 3Kapra zbavte šupin a kostí v hrudní části a rozdělte na 4 filety. Filety z obou stran lehce osolte. Na pánvi rozehřejte 80 ml oleje a kapra pečte nejprve kůží dolů, poté přidejte 80 g másla a zakápněte 20 ml citronové šťávy. Filety otočte a dopečte.
- 4V pánvi rozehřejte zbývajících 80 g másla a krátce na něm prohřejte uvařenou zeleninu, přidejte nasekanou petrželku a osolte dle chuti. Na talíř servírujte porci pečeného kapra s pečenými bramborami, zeleninou a čtvrtkami vařených vajec a ozdobte lístky řapíkatého celeru. Když je jídlo excelentní, jsou i Vánoce excelentní.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.