
Pošírovaný filet z lososa, hořčičná omáčka a pečená řepa

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Ostatní
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Červená řepa 1 kg
- Olej olivový 90 ml
- Balzamikový krém 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Cibule 1 ks
- Pepř celý 10 ks
- Nové koření 5 ks
- Kvasný ocet 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Hořčice hrubozrnná 30 g
- Hořčice dijonská 30 g
- Losos filet 600 g
- Kopr 1 svaz.
- Med 2 plž
- Červená řepa 1 kg
- Olej olivový 90 ml
- Balzamikový krém 3 plž
- Sůl
- Pepř
- Cibule 1 ks
- Pepř celý 10 ks
- Nové koření 5 ks
- Kvasný ocet 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Hořčice hrubozrnná 30 g
- Hořčice dijonská 30 g
- Losos filet 600 g
- Kopr 1 svaz.
- Med 2 plž
Příprava
- 1Očistěte a oloupejte 1 kg červené řepy a nakrájejte na centimetrové kostky. Na pánvi rozehřejte 40 ml olivového oleje a přidejte nakrájenou řepu. Pozvolna opékejte až do změknutí. Ochuťte solí, pepřem a 3 lžícemi balzamika.
- 2Do pánve vložte cibuli nakrájenou na plátky, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžíci octa a lžíci soli. Zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a nechte pozvolna vařit 5 minut.
- 3Do misky dejte 30 g hrubozrnné hořčice a 30 g dijonské hořčice, přidejte 2 lžíce medu, promíchejte metličkou a poté postupně zapracujte pomocí tyčového mixéru k hořčici s medem 50 ml oleje, dokud nevznikne kompaktní omáčka. Podle chuti přisolte a přidejte nadrobno nasekaný kopr.
- 4Naporcujte 600 g lososa na 4 porce a vložte je do vroucí připravené lázně. Ztlumte var a vařte pozvolna 5–10 minut. Zda je losos hotový, poznáte tak, že do masa zatlačíte tupou stranou špejle. Pokud lehce projde, je ryba hotová a porce můžete opatrně vyjmout. Lososa ihned servírujte společně s opečenou řepou a zalijte na talíři přichystanou hořčičnokoprovou omáčkou. Sváteční úprava lososa se může podávat.
- 1Očistěte a oloupejte 1 kg červené řepy a nakrájejte na centimetrové kostky. Na pánvi rozehřejte 40 ml olivového oleje a přidejte nakrájenou řepu. Pozvolna opékejte až do změknutí. Ochuťte solí, pepřem a 3 lžícemi balzamika.
- 2Do pánve vložte cibuli nakrájenou na plátky, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžíci octa a lžíci soli. Zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a nechte pozvolna vařit 5 minut.
- 3Do misky dejte 30 g hrubozrnné hořčice a 30 g dijonské hořčice, přidejte 2 lžíce medu, promíchejte metličkou a poté postupně zapracujte pomocí tyčového mixéru k hořčici s medem 50 ml oleje, dokud nevznikne kompaktní omáčka. Podle chuti přisolte a přidejte nadrobno nasekaný kopr.
- 4Naporcujte 600 g lososa na 4 porce a vložte je do vroucí připravené lázně. Ztlumte var a vařte pozvolna 5–10 minut. Zda je losos hotový, poznáte tak, že do masa zatlačíte tupou stranou špejle. Pokud lehce projde, je ryba hotová a porce můžete opatrně vyjmout. Lososa ihned servírujte společně s opečenou řepou a zalijte na talíři přichystanou hořčičnokoprovou omáčkou. Sváteční úprava lososa se může podávat.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.