×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený karlovarský knedlík

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečený karlovarský knedlík

Co budete potřebovat

5 starších rohlíků
1 lžíce soli
½ svazku hladkolisté petržele
½ lžičky muškátového oříšku
250 ml mléka
150 g rozpuštěného másla 
+ na vymazání plechu
4 vejce

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte na 10 minut do trouby. Poté nechte vychladnout. Vložte do mísy, osolte, přidejte nasekanou petržel, muškátový oříšek, přelijte mlékem a máslem. Oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte ke směsi a z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte do hmoty a nechte pět minut odpočinout v lednici.
Teplotu trouby zvyšte na 180 °C. Z hmoty tvarujte kulaté knedlíky a rovnejte je na vymazaný plech. Pečte 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený karlovarský knedlík

Příloha Velmi snadné Vegetariánské Petržel kadeřavá Magazín 11/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

5 starších rohlíků
1 lžíce soli
½ svazku hladkolisté petržele
½ lžičky muškátového oříšku
250 ml mléka
150 g rozpuštěného másla 
+ na vymazání plechu
4 vejce

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte na 10 minut do trouby. Poté nechte vychladnout. Vložte do mísy, osolte, přidejte nasekanou petržel, muškátový oříšek, přelijte mlékem a máslem. Oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte ke směsi a z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte do hmoty a nechte pět minut odpočinout v lednici.
Teplotu trouby zvyšte na 180 °C. Z hmoty tvarujte kulaté knedlíky a rovnejte je na vymazaný plech. Pečte 20 minut.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.