Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečený karlovarský knedlík

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečený karlovarský knedlík

Co budete potřebovat

5 starších rohlíků
1 lžíce soli
½ svazku hladkolisté petržele
½ lžičky muškátového oříšku
250 ml mléka
150 g rozpuštěného másla 
+ na vymazání plechu
4 vejce

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte na 10 minut do trouby. Poté nechte vychladnout. Vložte do mísy, osolte, přidejte nasekanou petržel, muškátový oříšek, přelijte mlékem a máslem. Oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte ke směsi a z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte do hmoty a nechte pět minut odpočinout v lednici.
Teplotu trouby zvyšte na 180 °C. Z hmoty tvarujte kulaté knedlíky a rovnejte je na vymazaný plech. Pečte 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený karlovarský knedlík

Příloha Velmi snadné Vegetariánské Petržel kadeřavá Magazín 11/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

5 starších rohlíků
1 lžíce soli
½ svazku hladkolisté petržele
½ lžičky muškátového oříšku
250 ml mléka
150 g rozpuštěného másla 
+ na vymazání plechu
4 vejce

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte na 10 minut do trouby. Poté nechte vychladnout. Vložte do mísy, osolte, přidejte nasekanou petržel, muškátový oříšek, přelijte mlékem a máslem. Oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte ke směsi a z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte do hmoty a nechte pět minut odpočinout v lednici.
Teplotu trouby zvyšte na 180 °C. Z hmoty tvarujte kulaté knedlíky a rovnejte je na vymazaný plech. Pečte 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty