Pečený karlovarský knedlík
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 150 °C. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte na 10 minut do trouby. Poté nechte vychladnout. Vložte do mísy, osolte, přidejte nasekanou petržel, muškátový oříšek, přelijte mlékem a máslem. Oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte ke směsi a z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte do hmoty a nechte pět minut odpočinout v lednici.
Teplotu trouby zvyšte na 180 °C. Z hmoty tvarujte kulaté knedlíky a rovnejte je na vymazaný plech. Pečte 20 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečený karlovarský knedlík
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 150 °C. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte na 10 minut do trouby. Poté nechte vychladnout. Vložte do mísy, osolte, přidejte nasekanou petržel, muškátový oříšek, přelijte mlékem a máslem. Oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte ke směsi a z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte do hmoty a nechte pět minut odpočinout v lednici.
Teplotu trouby zvyšte na 180 °C. Z hmoty tvarujte kulaté knedlíky a rovnejte je na vymazaný plech. Pečte 20 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio