
Mramorový chlebíček

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 120 g
- Vejce 2 ks
- Cukr třtinový 150 g
- Zakysaná smetana 240 g
- Mouka hladká 250 g
- Mléko 100 ml
- Kypřící prášek 2 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Kakao holandské 2 plž
- Sůl 1/2 člž
- Máslo 120 g
- Vejce 2 ks
- Cukr třtinový 150 g
- Zakysaná smetana 240 g
- Mouka hladká 250 g
- Mléko 100 ml
- Kypřící prášek 2 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Kakao holandské 2 plž
- Sůl 1/2 člž
Příprava
- 1Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
- 2Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek a sůl. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Dejte stranou 1/3 těsta a vmíchejte do ní kakao.
- 3Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte část světlého těsta, pak přilijte tmavé a takto střídavě pokračujte, až nalijete všechno těsto.
- 4Vidličkou na několika místech projeďte ode dna formy směrem vzhůru, aby vzniklo mramorování. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
- 1Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
- 2Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek a sůl. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Dejte stranou 1/3 těsta a vmíchejte do ní kakao.
- 3Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte část světlého těsta, pak přilijte tmavé a takto střídavě pokračujte, až nalijete všechno těsto.
- 4Vidličkou na několika místech projeďte ode dna formy směrem vzhůru, aby vzniklo mramorování. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.