
Pečený bůček
Postup přípravy
Bůček omyjte, osušte a horní část (kůži, případně jen sádlo) nařízněte do mřížky. Osolte ze všech stran a okmínujte. V této fázi rovněž můžete posypat paprikou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do pekáče dejte bůček kůží dolů, trošku podlijte vodou, přidejte cibuli a česnek. Pečte při 160–180 °C hodinu a půl. Po půlhodině bůček otočte kůží nahoru. Během pečení podlévejte. Po upečení nechte maso zchladnout a pak jej nakrájejte. Podávejte s chlebem, vypečeným sádlem, kyselými okurkami a hořčicí či kečupem.
Pomohl vám recept?
384hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod