×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený bůček

Další recepty a články

Bůček pečený v bourbonu
Bůček pečený v...
Bůček pečený v bourbonu
Bůček pečený v bourbonu
Grilovaný bůček se salátem
Grilovaný bůček se...
Grilovaný bůček se salátem
Grilovaný bůček se salátem
Pečený bůček s česnekem a...
Pečený bůček s...
Pečený bůček s česnekem a...
Pečený bůček s česnekem a...
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček

Pečený bůček

Co budete potřebovat

750 g bůčku, s kostí a kůží
sůl
kmín
mletá paprika (nemusí být)
1 cibule
2–3 stroužky česneku
chleba, kyselé okurky, hořčice, kečup k podávání

Jak na to?

Bůček omyjte, osušte a horní část (kůži, případně jen sádlo) nařízněte do mřížky. Osolte ze všech stran a okmínujte. V této fázi rovněž můžete posypat paprikou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do pekáče dejte bůček kůží dolů, trošku podlijte vodou, přidejte cibuli a česnek. Pečte při 160–180 °C hodinu a půl. Po půlhodině bůček otočte kůží nahoru. Během pečení podlévejte. Po upečení nechte maso zchladnout a pak jej nakrájejte. Podávejte s chlebem, vypečeným sádlem, kyselými okurkami a hořčicí či kečupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený bůček

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Pečení Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (113)

Co budete potřebovat

750 g bůčku, s kostí a kůží
sůl
kmín
mletá paprika (nemusí být)
1 cibule
2–3 stroužky česneku
chleba, kyselé okurky, hořčice, kečup k podávání

Jak na to?

Bůček omyjte, osušte a horní část (kůži, případně jen sádlo) nařízněte do mřížky. Osolte ze všech stran a okmínujte. V této fázi rovněž můžete posypat paprikou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do pekáče dejte bůček kůží dolů, trošku podlijte vodou, přidejte cibuli a česnek. Pečte při 160–180 °C hodinu a půl. Po půlhodině bůček otočte kůží nahoru. Během pečení podlévejte. Po upečení nechte maso zchladnout a pak jej nakrájejte. Podávejte s chlebem, vypečeným sádlem, kyselými okurkami a hořčicí či kečupem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bůček pečený v bourbonu
Bůček pečený v bourbonu
Bůček pečený v bourbonu
Bůček pečený v bourbonu
Grilovaný bůček se salátem
Grilovaný bůček se salátem
Grilovaný bůček se salátem
Grilovaný bůček se salátem
Pečený bůček s česnekem a...
Pečený bůček s česnekem a...
Pečený bůček s česnekem a...
Pečený bůček s česnekem a...
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty