Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Pastýřský koláč

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Pastýřský koláč

Co budete potřebovat

1 kg brambor typu C
sůl
20 g másla
200 ml plnotučného mléka
mletý muškátový oříšek
1 vejce
1 cibule
2 mrkve
1 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
800 g mletého masa vepřového & hovězího Albert
pepř
20 g hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
250 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
1 lžička worcesterské omáčky
1 snítka čerstvé petržele
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
200 g mraženého hrášku

Jak na to?

1. Připravte si bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Pak je ručním šlehačem spolu s máslem a horkým mlékem rozmixujte dohladka. Přidejte 1⁄2 lžičky soli, špetku muškátového oříšku, žloutek a důkladně promíchejte.

2. Cibuli a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kostičky. Společně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte oloupaný, prolisovaný česnek, mleté maso a pokračujte v restování. Osolte a opepřete, zaprašte moukou a promíchejte.

3. Přidejte rajčatový protlak, vodu, bujón, worcesterskou omáčku, omytou, nasekanou petržel, tymián a rozmarýn. Vařte do zhoustnutí. Nakonec vsypte hrášek.

4. Masovou směs přendejte do zapékací mísy. Poté pomocí lžíce na ni rozprostřete bramborovou kaši až do okrajů zapékací mísy.

5. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pastýřský koláč

Hlavní chod Velmi snadné Maso Videorecept Magazín 2/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 kg brambor typu C
sůl
20 g másla
200 ml plnotučného mléka
mletý muškátový oříšek
1 vejce
1 cibule
2 mrkve
1 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
800 g mletého masa vepřového & hovězího Albert
pepř
20 g hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
250 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
1 lžička worcesterské omáčky
1 snítka čerstvé petržele
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
200 g mraženého hrášku

Jak na to?

1. Připravte si bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Pak je ručním šlehačem spolu s máslem a horkým mlékem rozmixujte dohladka. Přidejte 1⁄2 lžičky soli, špetku muškátového oříšku, žloutek a důkladně promíchejte.

2. Cibuli a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kostičky. Společně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte oloupaný, prolisovaný česnek, mleté maso a pokračujte v restování. Osolte a opepřete, zaprašte moukou a promíchejte.

3. Přidejte rajčatový protlak, vodu, bujón, worcesterskou omáčku, omytou, nasekanou petržel, tymián a rozmarýn. Vařte do zhoustnutí. Nakonec vsypte hrášek.

4. Masovou směs přendejte do zapékací mísy. Poté pomocí lžíce na ni rozprostřete bramborovou kaši až do okrajů zapékací mísy.

5. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty