×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nakládané lesní houby s česnekem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Nakládané lesní houby s česnekem

Co budete potřebovat

450 g lesních hub, očištěných a nakrájených na menší kousky
4 snítky čerstvého tymiánu
240 ml bílého vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
10 kuliček černého pepře
1 bobkový list
1 velký česnek, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
1 sušená chilli paprička
sůl

Jak na to?

Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu se snítkami tymiánu do připravených sterilizovaných lahviček. Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj. Zavřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložte houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené tam vydrží minimálně 2 týdny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládané lesní houby s česnekem

Snadné Magazín 11/2015
(0)

Co budete potřebovat

450 g lesních hub, očištěných a nakrájených na menší kousky
4 snítky čerstvého tymiánu
240 ml bílého vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
10 kuliček černého pepře
1 bobkový list
1 velký česnek, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
1 sušená chilli paprička
sůl

Jak na to?

Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu se snítkami tymiánu do připravených sterilizovaných lahviček. Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj. Zavřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložte houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené tam vydrží minimálně 2 týdny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty