Nakládané lesní houby s česnekem
Ingredience
450 g | lesních hub, očištěných a nakrájených na menší kousky |
4 | snítky čerstvého tymiánu |
240 ml | bílého vinného octa |
3 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce cukru |
10 | kuliček černého pepře |
1 | bobkový list |
1 | velký česnek, oloupaný a nakrájený na tenké plátky |
1 | sušená chilli paprička |
sůl |
Postup přípravy
Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu se snítkami tymiánu do připravených sterilizovaných lahviček. Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj. Zavřete a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Před použitím uložte houby alespoň na 3 dny do lednice. Neotevřené tam vydrží minimálně 2 týdny.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY