Albert logo
  • Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne – syté, pikantní a plné chuti. Tento oblíbený mexický pokrm spojuje mleté hovězí maso, rajčata, červené fazole a koření jako kmín, mletou papriku a chilli papričky. Doplněné o skořici a hnědý cukr získává chili con carne jemně nasládlou a aromatickou chuť. Chili con carne podávejte s rýží, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.
Chili con carne
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Mexická
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cibule 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Chilli paprička 1 ks
  • Chilli mleté 2 člž
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl
  • Kmín mletý 1 člž
  • Pepř
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Cukr hnědý 1 člž
  • Rajský protlak 1 plž
  • Vývar hovězí 200 ml
  • Fazole červené sterilované 800 g
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Skořice celá 1/2 ks
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Eidam strouhaný
  • Cibule 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Chilli paprička 1 ks
  • Chilli mleté 2 člž
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl
  • Kmín mletý 1 člž
  • Pepř
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Cukr hnědý 1 člž
  • Rajský protlak 1 plž
  • Vývar hovězí 200 ml
  • Fazole červené sterilované 800 g
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Skořice celá 1/2 ks

Příprava

  1. 1
    Olej rozpalte v hrnci, vsypte nasekanou cibuli, po pěti minutách opékání přidejte česnek, papriku, veškeré koření a opékejte 5 minut. Přidejte maso a zprudka jej opečte ze všech stran. Pak vše zalijte 300 ml horké vody, přidejte plechovku rajčat, majoránku, cukr, passatu a vše dobře osolte a opeřete. Nechte 20 minut probublávat. Nakonec vmíchejte fazole.
  1. 1
    Olej rozpalte v hrnci, vsypte nasekanou cibuli, po pěti minutách opékání přidejte česnek, papriku, veškeré koření a opékejte 5 minut. Přidejte maso a zprudka jej opečte ze všech stran. Pak vše zalijte 300 ml horké vody, přidejte plechovku rajčat, majoránku, cukr, passatu a vše dobře osolte a opeřete. Nechte 20 minut probublávat. Nakonec vmíchejte fazole.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Zajímavost o chili con carne
    🌶 Chili con carne, často považované za mexickou klasiku, ve skutečnosti vzniklo v Texasu! Základ chili con carne tvoří mleté maso, chili papričky a rajčata, ale každý region (a dokonce každá rodina) má svůj tajný recept. Některé verze chili con carne obsahují fazole, jiné ne – a chilli con carne se často připravuje na druhý den, kdy chutě dokonale „dozrají“.
  • Více inspirace
    Pokud hledáte inspiraci na rychlé teplé i studené večeře, podívejte se na naši stránku se slanými i sladkými recepty na rychlé večeře . Najdete zde skvělé recepty, které vám pomohou připravit chutné jídlo během chvilky!
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě dnes

Od 22.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.