Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajská omáčka z trouby
Albert logoAlbert logo
  • Rajská omáčka z trouby

Rajská omáčka z trouby

Rajská omáčka z trouby
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Cukr třtinový 2 člž
  • Hovězí zadní bez kosti 2 kg
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Skořice celá 1 ks
  • Rajče 1 kg
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Česnek 8 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Bobkový list 4 ks
  • Nové koření
  • Brambory typu B 400 g
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Parmazán 40 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka sušená
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Petržel hladkolistá
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Cukr třtinový 2 člž
  • Hovězí zadní bez kosti 2 kg
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Skořice celá 1 ks
  • Rajče 1 kg
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Česnek 8 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Bobkový list 4 ks
  • Nové koření
  • Brambory typu B 400 g
  • Rajčata v plechovce 800 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Olej rozpalte v hrnci a opečte na něm dorůžova cibuli. Vložte maso a nechte jej ze všech stran zatáhnout a zhnědnout. Pak maso vyjměte a do hrnce vsypte cukr a skořici a směs nechte zkaramelizovat.
3
Spodní část každého rajčete nařízněte do kříže a pak dejte do hrnce na cibuli, opatrně promíchejte, aby se rajčata obalila cibulí, ale zůstala v celku. Přidejte oloupané stroužky česneku, ocet, sůl, pepř, bazalku, tymián, bobkové listy, nové koření i svitek skořice.
4
Doprostřed posaďte maso a navrch vyklopte rajčata z plechovky. Je-li potřeba, podlijte 100 ml vody a přiklopené dejte péct na 2–3 hodiny do trouby. Maso v průběhu pečení otáčejte a hodinu před koncem pečení připravte noky.
5
Brambory pečte hodinu, aby byly uvnitř měkké a svrchu křupavé. Trochu zchladlé přepulte a vnitřek všech brambor vydlabejte do mísy a rozmačkejte na kaši.
6
Přidejte sýr, mouku, sůl, pepř i bylinky a promíchejte. Pak vmíchejte žloutky a hněťte, aby se vše spojilo do kompaktního těsta.
7
Rozdělte jej na půlky a z každé vyválejte válec dlouhý asi 64 cm. Ten pokrájejte na 2cm kousky, promáčkněte je vidličkou a uvařte ve vroucí osolené vodě – asi 2–3 minuty.
8
Maso vyndejte z omáčky, vylovte i bobkové listy, nové koření a svitek skořice a omáčku rozmixujte. Poté ji propasírujte přes cedník a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Pokud je příliš hustá, nařeďte ji vývarem. Podávejte spolu s noky.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Olej rozpalte v hrnci a opečte na něm dorůžova cibuli. Vložte maso a nechte jej ze všech stran zatáhnout a zhnědnout. Pak maso vyjměte a do hrnce vsypte cukr a skořici a směs nechte zkaramelizovat.
3
Spodní část každého rajčete nařízněte do kříže a pak dejte do hrnce na cibuli, opatrně promíchejte, aby se rajčata obalila cibulí, ale zůstala v celku. Přidejte oloupané stroužky česneku, ocet, sůl, pepř, bazalku, tymián, bobkové listy, nové koření i svitek skořice.
4
Doprostřed posaďte maso a navrch vyklopte rajčata z plechovky. Je-li potřeba, podlijte 100 ml vody a přiklopené dejte péct na 2–3 hodiny do trouby. Maso v průběhu pečení otáčejte a hodinu před koncem pečení připravte noky.
5
Brambory pečte hodinu, aby byly uvnitř měkké a svrchu křupavé. Trochu zchladlé přepulte a vnitřek všech brambor vydlabejte do mísy a rozmačkejte na kaši.
6
Přidejte sýr, mouku, sůl, pepř i bylinky a promíchejte. Pak vmíchejte žloutky a hněťte, aby se vše spojilo do kompaktního těsta.
7
Rozdělte jej na půlky a z každé vyválejte válec dlouhý asi 64 cm. Ten pokrájejte na 2cm kousky, promáčkněte je vidličkou a uvařte ve vroucí osolené vodě – asi 2–3 minuty.
8
Maso vyndejte z omáčky, vylovte i bobkové listy, nové koření a svitek skořice a omáčku rozmixujte. Poté ji propasírujte přes cedník a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Pokud je příliš hustá, nařeďte ji vývarem. Podávejte spolu s noky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.