×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nakládaná svíčková pečeně

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Nakládaná svíčková pečeně

Co budete potřebovat

600 g mrkve
600 g celeru
250 g petržele
3 cibule
1 lžíce nového koření
1,5 lžíce celého pepře
3 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
150 ml octa
sůl
2 kg hovězí plece
250 g prorostlého špeku
400 ml vývaru
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce mouky
na dochucení – cukr, ocet
plátky citronu a brusinky k podávání

Jak na to?

Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření zalijte čtyřmi litry vody s octem a 30 minut vařte. Osolené maso prošpikujte většinou slaniny. Naložte do vychladlého nálevu a nechte dva až tři dny na chladném místě.
Troubu předehřejte na 160 °C.
V pekáči opečte kostičky ze zbývající slaniny. Maso vyjměte z nálevu a zprudka opečte. Navršte na ně naloženou zeleninu i s kořením, zalijte dvěma třetinami nálevu a tři až čtyři hodiny pečte. Pokud je potřeba, podlévejte zbylou tekutinou z nálevu. Na poslední půl hodinu pečení zvyšte teplotu na 200 °C.
Upečené maso dejte stranou, zeleninu rozmixujte. Nařeďte vývarem, přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou a dochuťte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládaná svíčková pečeně

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 10/2018 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 2 (7)

Inspirujte se zdravými recepty

Absolutní klasika české kuchyně není tak složitá, jak by se mohlo zdát.Najděte si čas na naložení, protože maso pak dokonale zkřehne a získá lahodnou navinulou chuť.

Co budete potřebovat

600 g mrkve
600 g celeru
250 g petržele
3 cibule
1 lžíce nového koření
1,5 lžíce celého pepře
3 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
150 ml octa
sůl
2 kg hovězí plece
250 g prorostlého špeku
400 ml vývaru
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce mouky
na dochucení – cukr, ocet
plátky citronu a brusinky k podávání

Jak na to?

Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření zalijte čtyřmi litry vody s octem a 30 minut vařte. Osolené maso prošpikujte většinou slaniny. Naložte do vychladlého nálevu a nechte dva až tři dny na chladném místě.
Troubu předehřejte na 160 °C.
V pekáči opečte kostičky ze zbývající slaniny. Maso vyjměte z nálevu a zprudka opečte. Navršte na ně naloženou zeleninu i s kořením, zalijte dvěma třetinami nálevu a tři až čtyři hodiny pečte. Pokud je potřeba, podlévejte zbylou tekutinou z nálevu. Na poslední půl hodinu pečení zvyšte teplotu na 200 °C.
Upečené maso dejte stranou, zeleninu rozmixujte. Nařeďte vývarem, přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou a dochuťte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty