×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nakládaná svíčková pečeně

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Nakládaná svíčková pečeně

Co budete potřebovat

600 g mrkve
600 g celeru
250 g petržele
3 cibule
1 lžíce nového koření
1,5 lžíce celého pepře
3 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
150 ml octa
sůl
2 kg hovězí plece
250 g prorostlého špeku
400 ml vývaru
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce mouky
na dochucení – cukr, ocet
plátky citronu a brusinky k podávání

Jak na to?

Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření zalijte čtyřmi litry vody s octem a 30 minut vařte. Osolené maso prošpikujte většinou slaniny. Naložte do vychladlého nálevu a nechte dva až tři dny na chladném místě.
Troubu předehřejte na 160 °C.
V pekáči opečte kostičky ze zbývající slaniny. Maso vyjměte z nálevu a zprudka opečte. Navršte na ně naloženou zeleninu i s kořením, zalijte dvěma třetinami nálevu a tři až čtyři hodiny pečte. Pokud je potřeba, podlévejte zbylou tekutinou z nálevu. Na poslední půl hodinu pečení zvyšte teplotu na 200 °C.
Upečené maso dejte stranou, zeleninu rozmixujte. Nařeďte vývarem, přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou a dochuťte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládaná svíčková pečeně

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 10/2018
Průměrné hodnocení 1 (3)
Absolutní klasika české kuchyně není tak složitá, jak by se mohlo zdát.Najděte si čas na naložení, protože maso pak dokonale zkřehne a získá lahodnou navinulou chuť.

Co budete potřebovat

600 g mrkve
600 g celeru
250 g petržele
3 cibule
1 lžíce nového koření
1,5 lžíce celého pepře
3 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
150 ml octa
sůl
2 kg hovězí plece
250 g prorostlého špeku
400 ml vývaru
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce mouky
na dochucení – cukr, ocet
plátky citronu a brusinky k podávání

Jak na to?

Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření zalijte čtyřmi litry vody s octem a 30 minut vařte. Osolené maso prošpikujte většinou slaniny. Naložte do vychladlého nálevu a nechte dva až tři dny na chladném místě.
Troubu předehřejte na 160 °C.
V pekáči opečte kostičky ze zbývající slaniny. Maso vyjměte z nálevu a zprudka opečte. Navršte na ně naloženou zeleninu i s kořením, zalijte dvěma třetinami nálevu a tři až čtyři hodiny pečte. Pokud je potřeba, podlévejte zbylou tekutinou z nálevu. Na poslední půl hodinu pečení zvyšte teplotu na 200 °C.
Upečené maso dejte stranou, zeleninu rozmixujte. Nařeďte vývarem, přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou a dochuťte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty