Nakládaná svíčková pečeně
Ingredience
600 g | mrkve |
600 g | celeru |
250 g | petržele |
3 | cibule |
1 | lžíce nového koření |
1,5 | lžíce celého pepře |
3 | bobkové listy |
1 | lžička sušeného tymiánu |
150 ml | octa |
sůl | |
2 kg | hovězí plece |
250 g | prorostlého špeku |
400 ml | vývaru |
400 ml | smetany ke šlehání |
2 | lžíce mouky |
na dochucení – cukr, ocet | |
plátky citronu a brusinky k podávání |
Postup přípravy
Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření zalijte čtyřmi litry vody s octem a 30 minut vařte. Osolené maso prošpikujte většinou slaniny. Naložte do vychladlého nálevu a nechte dva až tři dny na chladném místě.
Troubu předehřejte na 160 °C.
V pekáči opečte kostičky ze zbývající slaniny. Maso vyjměte z nálevu a zprudka opečte. Navršte na ně naloženou zeleninu i s kořením, zalijte dvěma třetinami nálevu a tři až čtyři hodiny pečte. Pokud je potřeba, podlévejte zbylou tekutinou z nálevu. Na poslední půl hodinu pečení zvyšte teplotu na 200 °C.
Upečené maso dejte stranou, zeleninu rozmixujte. Nařeďte vývarem, přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou a dochuťte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY