×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nakládaná svíčková pečeně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Nakládaná svíčková pečeně

Co budete potřebovat

600 g mrkve
600 g celeru
250 g petržele
3 cibule
1 lžíce nového koření
1,5 lžíce celého pepře
3 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
150 ml octa
sůl
2 kg hovězí plece
250 g prorostlého špeku
400 ml vývaru
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce mouky
na dochucení – cukr, ocet
plátky citronu a brusinky k podávání

Jak na to?

Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření zalijte čtyřmi litry vody s octem a 30 minut vařte. Osolené maso prošpikujte většinou slaniny. Naložte do vychladlého nálevu a nechte dva až tři dny na chladném místě.
Troubu předehřejte na 160 °C.
V pekáči opečte kostičky ze zbývající slaniny. Maso vyjměte z nálevu a zprudka opečte. Navršte na ně naloženou zeleninu i s kořením, zalijte dvěma třetinami nálevu a tři až čtyři hodiny pečte. Pokud je potřeba, podlévejte zbylou tekutinou z nálevu. Na poslední půl hodinu pečení zvyšte teplotu na 200 °C.
Upečené maso dejte stranou, zeleninu rozmixujte. Nařeďte vývarem, přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou a dochuťte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládaná svíčková pečeně

Hlavní chod Snadné Maso Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 10/2018 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 2 (7)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Absolutní klasika české kuchyně není tak složitá, jak by se mohlo zdát.Najděte si čas na naložení, protože maso pak dokonale zkřehne a získá lahodnou navinulou chuť.

Co budete potřebovat

600 g mrkve
600 g celeru
250 g petržele
3 cibule
1 lžíce nového koření
1,5 lžíce celého pepře
3 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
150 ml octa
sůl
2 kg hovězí plece
250 g prorostlého špeku
400 ml vývaru
400 ml smetany ke šlehání
2 lžíce mouky
na dochucení – cukr, ocet
plátky citronu a brusinky k podávání

Jak na to?

Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli a koření zalijte čtyřmi litry vody s octem a 30 minut vařte. Osolené maso prošpikujte většinou slaniny. Naložte do vychladlého nálevu a nechte dva až tři dny na chladném místě.
Troubu předehřejte na 160 °C.
V pekáči opečte kostičky ze zbývající slaniny. Maso vyjměte z nálevu a zprudka opečte. Navršte na ně naloženou zeleninu i s kořením, zalijte dvěma třetinami nálevu a tři až čtyři hodiny pečte. Pokud je potřeba, podlévejte zbylou tekutinou z nálevu. Na poslední půl hodinu pečení zvyšte teplotu na 200 °C.
Upečené maso dejte stranou, zeleninu rozmixujte. Nařeďte vývarem, přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou a dochuťte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019