×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Klasická mramorová bábovka

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Klasická mramorová bábovka

Co budete potřebovat

180 g másla + na vymazání formy
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
300 g krupicového cukru
250 ml vlažné smetany na šlehání
1 sáček vanilkového cukru
450 g polohrubé mouky + trocha
na vysypání formy
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
moučkový cukr na ozdobení

Jak na to?

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
Troubu předehřejte na 180°C. Do větší mísy dejte žloutky a utřete je dohladka s cukrem. Po kouskách přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. Dobře promíchejte. V další míse ušlehejte dotuha bílky s vanilkovým cukrem. Promíchejte a prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Nakonec jemně vmíchejte sníh.
Polovinu těsta vlijte do formy, do druhé poloviny vmíchejte kakao a těsto prostředkem kruhu vlijte do formy. Vařečkou nebo lžící zanořte od středu ke kraji tmavé těsto do světlého, aby se vytvořila známá bábovková tmavá podkova. Pečte asi hodinu, až bude špejle, zapíchnutá do pečené bábovky čistá. Pečenou bábovku vyndejte z trouby, chvíli nechte chladnout ve formě, teprve pak ji vyklopte a nechte dochladnout. Před podáváním ji pocukrujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Klasická mramorová bábovka

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (27)

Co budete potřebovat

180 g másla + na vymazání formy
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
300 g krupicového cukru
250 ml vlažné smetany na šlehání
1 sáček vanilkového cukru
450 g polohrubé mouky + trocha
na vysypání formy
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
moučkový cukr na ozdobení

Jak na to?

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
Troubu předehřejte na 180°C. Do větší mísy dejte žloutky a utřete je dohladka s cukrem. Po kouskách přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. Dobře promíchejte. V další míse ušlehejte dotuha bílky s vanilkovým cukrem. Promíchejte a prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Nakonec jemně vmíchejte sníh.
Polovinu těsta vlijte do formy, do druhé poloviny vmíchejte kakao a těsto prostředkem kruhu vlijte do formy. Vařečkou nebo lžící zanořte od středu ke kraji tmavé těsto do světlého, aby se vytvořila známá bábovková tmavá podkova. Pečte asi hodinu, až bude špejle, zapíchnutá do pečené bábovky čistá. Pečenou bábovku vyndejte z trouby, chvíli nechte chladnout ve formě, teprve pak ji vyklopte a nechte dochladnout. Před podáváním ji pocukrujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat