Perníková chaloupka s polevou

Snadné
46-60 minut
3/5
Americká
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 50 g
- Mouka hladká 650 g
- Kypřící prášek 10 g
- Med 100 g
- Kakao 2 plž
- Vejce 4 ks
- Perníkové koření 2 plž
- Vaječný bílek 1 ks
- Cukr moučkový 450 g
- Lízátka
- Lentilky
- Citronová šťáva 1 plž
- Papírové šablony
- Bonbony
- Máslo 50 g
- Mouka hladká 650 g
- Kypřící prášek 10 g
- Med 100 g
- Kakao 2 plž
- Vejce 4 ks
- Perníkové koření 2 plž
- Vaječný bílek 1 ks
- Cukr moučkový 450 g
- Lízátka
- Lentilky
- Citronová šťáva 1 plž
- Papírové šablony
- Bonbony
Příprava
- 1Na těsto zpracujte hladkou mouku, jedlou sodu, 250 g moučkového cukru, rozehřátý med, kakao, máslo pokojové teploty, 4 vejce a perníkové koření do hladké tužší hmoty. Zabalte ji do potravinářské folie a nechte v lednici aspoň jednu noc.
- 2Pak z těsta vyválejte na pomoučněném vále placku silnou 7 milimetrů a podle šablon vykrajujte díly chaloupky. Šablonu si připravte v rozměrech: 12×15 cm na 2 střechy, 2 boční stěny:11×8, 2 čelní stěny se štítem 11×8, základna průměr 20–25 cm. Pak vykrájejte vykrajovátky stromečky. Ze zbytku těsta vyválejte placku, na které chaloupka se stromky stojí. Vykrájené tvary pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 3Můžete si případně vykrajovátky vytvořit různé panáčky, polepit jim tváře fotkami a ozdobit je cukrovou polevou.
- 4Na cukrovou polevu smíchejte v míse 1 bílek, 200 g moučkového cukru a 1 lžíci citronové šťávy a třete tak dlouho, až bude hladká a lesklá. Pokud nebude stačit, připravte si další čerstvou. Polevou slepujte díly chaloupky, přilepujte s ní ozdoby na střechu a ozdobte chaloupku.
- 1Na těsto zpracujte hladkou mouku, jedlou sodu, 250 g moučkového cukru, rozehřátý med, kakao, máslo pokojové teploty, 4 vejce a perníkové koření do hladké tužší hmoty. Zabalte ji do potravinářské folie a nechte v lednici aspoň jednu noc.
- 2Pak z těsta vyválejte na pomoučněném vále placku silnou 7 milimetrů a podle šablon vykrajujte díly chaloupky. Šablonu si připravte v rozměrech: 12×15 cm na 2 střechy, 2 boční stěny:11×8, 2 čelní stěny se štítem 11×8, základna průměr 20–25 cm. Pak vykrájejte vykrajovátky stromečky. Ze zbytku těsta vyválejte placku, na které chaloupka se stromky stojí. Vykrájené tvary pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 3Můžete si případně vykrajovátky vytvořit různé panáčky, polepit jim tváře fotkami a ozdobit je cukrovou polevou.
- 4Na cukrovou polevu smíchejte v míse 1 bílek, 200 g moučkového cukru a 1 lžíci citronové šťávy a třete tak dlouho, až bude hladká a lesklá. Pokud nebude stačit, připravte si další čerstvou. Polevou slepujte díly chaloupky, přilepujte s ní ozdoby na střechu a ozdobte chaloupku.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











