×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Moravský vrabec na pivě se špenátem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Moravský vrabec na pivě se špenátem

Co budete potřebovat

600–700 g vepřového boku s kostí AQ
sůl, kmín
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
10 stroužků česneku, na plátky
250 ml světlého piva
100–300 ml hovězího vývaru k podlévání bramborové knedlíky k podávání
Na špenát
500 g mraženého špenátu
1–2 lžíce sádla
1 cibule, nasekaná najemno
sůl, pepř
5 stroužků česneku

Jak na to?

Gurmánský zážitek zprostředkují pouze čerstvé suroviny
1. Maso odkrojte od kostí a nakrájejte na kostky velikosti sousta, osolte, okmínujte, dejte do pekáčku a promíchejte s plátky cibule a česneku. Podlijte pivem a zhruba 100 ml vývaru. Poté dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte minimálně hodinu doměkka a zlatohněda. Během pečení podlévejte výpekem, případně dalším vývarem.
2. Před koncem pečení udělejte špenát: spařte ho nejprve horkou vodou a po pár minutách vyždímejte. Na sádle zpěňte cibulku, přidejte špenát, osolte, opepřete a pět minut duste pod pokličkou. Nakonec vmíchejte propasírovaný česnek a dosolte.
3. Hotové maso vyndejte z trouby a nechte chvíli stát. Na každý talíř dejte pár kousků masa, špenát a knedlíky, vše přelijte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Moravský vrabec na pivě se špenátem

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

600–700 g vepřového boku s kostí AQ
sůl, kmín
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
10 stroužků česneku, na plátky
250 ml světlého piva
100–300 ml hovězího vývaru k podlévání bramborové knedlíky k podávání
Na špenát
500 g mraženého špenátu
1–2 lžíce sádla
1 cibule, nasekaná najemno
sůl, pepř
5 stroužků česneku

Jak na to?

Gurmánský zážitek zprostředkují pouze čerstvé suroviny
1. Maso odkrojte od kostí a nakrájejte na kostky velikosti sousta, osolte, okmínujte, dejte do pekáčku a promíchejte s plátky cibule a česneku. Podlijte pivem a zhruba 100 ml vývaru. Poté dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte minimálně hodinu doměkka a zlatohněda. Během pečení podlévejte výpekem, případně dalším vývarem.
2. Před koncem pečení udělejte špenát: spařte ho nejprve horkou vodou a po pár minutách vyždímejte. Na sádle zpěňte cibulku, přidejte špenát, osolte, opepřete a pět minut duste pod pokličkou. Nakonec vmíchejte propasírovaný česnek a dosolte.
3. Hotové maso vyndejte z trouby a nechte chvíli stát. Na každý talíř dejte pár kousků masa, špenát a knedlíky, vše přelijte výpekem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty