×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Moravský vrabec se špenátem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Moravský vrabec se špenátem

Co budete potřebovat

600–700 g vepřového boku s kostí AQ
sůl, kmín
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
10 stroužků česneku, na plátky
250 ml světlého piva
100–300 ml hovězího vývaru k podlévání bramborové knedlíky k podávání
Na špenát
500 g mraženého špenátu
1–2 lžíce sádla
1 cibule, nasekaná najemno
sůl, pepř
5 stroužků česneku

Jak na to?

Gurmánský zážitek zprostředkují pouze čerstvé suroviny
1. Maso odkrojte od kostí a nakrájejte na kostky velikosti sousta, osolte, okmínujte, dejte do pekáčku a promíchejte s plátky cibule a česneku. Podlijte pivem a zhruba 100 ml vývaru. Poté dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte minimálně hodinu doměkka a zlatohněda. Během pečení podlévejte výpekem, případně dalším vývarem.
2. Před koncem pečení udělejte špenát: spařte ho nejprve horkou vodou a po pár minutách vyždímejte. Na sádle zpěňte cibulku, přidejte špenát, osolte, opepřete a pět minut duste pod pokličkou. Nakonec vmíchejte propasírovaný česnek a dosolte.
3. Hotové maso vyndejte z trouby a nechte chvíli stát. Na každý talíř dejte pár kousků masa, špenát a knedlíky, vše přelijte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Moravský vrabec se špenátem

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

600–700 g vepřového boku s kostí AQ
sůl, kmín
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
10 stroužků česneku, na plátky
250 ml světlého piva
100–300 ml hovězího vývaru k podlévání bramborové knedlíky k podávání
Na špenát
500 g mraženého špenátu
1–2 lžíce sádla
1 cibule, nasekaná najemno
sůl, pepř
5 stroužků česneku

Jak na to?

Gurmánský zážitek zprostředkují pouze čerstvé suroviny
1. Maso odkrojte od kostí a nakrájejte na kostky velikosti sousta, osolte, okmínujte, dejte do pekáčku a promíchejte s plátky cibule a česneku. Podlijte pivem a zhruba 100 ml vývaru. Poté dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte minimálně hodinu doměkka a zlatohněda. Během pečení podlévejte výpekem, případně dalším vývarem.
2. Před koncem pečení udělejte špenát: spařte ho nejprve horkou vodou a po pár minutách vyždímejte. Na sádle zpěňte cibulku, přidejte špenát, osolte, opepřete a pět minut duste pod pokličkou. Nakonec vmíchejte propasírovaný česnek a dosolte.
3. Hotové maso vyndejte z trouby a nechte chvíli stát. Na každý talíř dejte pár kousků masa, špenát a knedlíky, vše přelijte výpekem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty