Moravský vrabec pečený na pivě se špenátem
Co budete potřebovat na moravského vrabce na pivě
600–700 g | vepřového boku s kostí AQ |
sůl, kmín | |
2 | cibule, nakrájené na tenká kolečka |
10 | stroužků česneku, na plátky |
250 ml | světlého piva |
100–300 ml | hovězího vývaru k podlévání bramborové knedlíky k podávání |
Na špenát | |
---|---|
500 g | mraženého špenátu |
1–2 | lžíce sádla |
1 | cibule, nasekaná najemno |
sůl, pepř | |
5 | stroužků česneku |
jak udělat moravského vrabce zdravější
Recept jak na moravského vrabce na pivě se špenátem
- Bůček pečlivě odkrojte od kosti a nakrájejte na kostky. Osolte ho, okmínujte a dejte do pekáčku společně s plátky 2 cibulí nakrájených na kolečka a plátky z 10 stroužků česneku. Podlijte pivem a přibližně 100 ml vývaru nebo vody.
- Do předehřáté trouby na 180 °C vložte pekáč s masem. Pečte přibližně 60 minut, dokud není maso měkké a zlatavě hnědé. Aby se maso moc nevysušilo, podlévejte ho během pečení vzniklým výpekem.
- Mražený špenát nechte povolit. V menším hrnci na 1 až 2 lžících sádla nechte zpěnit najemno nasekanou 1 cibuli, vhoďte rozmražený špenát, osolte, opepřete a nakonec vmíchejte prolisovaných 5 stroužků česneku. Nechte vařit 5 minut.
- K servírování si pokrájejte bramborový knedlík. Do talíře vložte pár kousků masa, špenát, knedlík a vše přelijte lahodným výpekem. Jako z alpského svahu.
Co byste o moravském vrabci pečeném na pivě měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY