Moravský vrabec pečený na pivě se špenátem

Na Moravě chutná vše lépe. A nejlépe moravský vrabec. Vychutnejte si ho v poctivé verzi připravené na pivu.
Snadné Hlavní chod Magazín 3/2011
Snadné Hlavní chod Magazín 3/2011

Co budete potřebovat na moravského vrabce na pivě

600–700 g vepřového boku s kostí AQ
sůl, kmín
2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
10 stroužků česneku, na plátky
250 ml světlého piva
100–300 ml hovězího vývaru k podlévání bramborové knedlíky k podávání
Na špenát
500 g mraženého špenátu
1–2 lžíce sádla
1 cibule, nasekaná najemno
sůl, pepř
5 stroužků česneku

jak udělat moravského vrabce zdravější

Recept jak na moravského vrabce na pivě se špenátem

  1. Bůček pečlivě odkrojte od kosti a nakrájejte na kostky. Osolte ho, okmínujte a dejte do pekáčku společně s plátky 2 cibulí nakrájených na kolečka a plátky z 10 stroužků česneku. Podlijte pivem a přibližně 100 ml vývaru nebo vody.
  2. Do předehřáté trouby na 180 °C vložte pekáč s masem. Pečte přibližně 60 minut, dokud není maso měkké a zlatavě hnědé. Aby se maso moc nevysušilo, podlévejte ho během pečení vzniklým výpekem.
  3. Mražený špenát nechte povolit. V menším hrnci na 1 až 2 lžících sádla nechte zpěnit najemno nasekanou 1 cibuli, vhoďte rozmražený špenát, osolte, opepřete a nakonec vmíchejte prolisovaných 5 stroužků česneku. Nechte vařit 5 minut.
  4. K servírování si pokrájejte bramborový knedlík. Do talíře vložte pár kousků masa, špenát, knedlík a vše přelijte lahodným výpekem. Jako z alpského svahu.
Pomohl vám recept?
16hodnocení

Co byste o moravském vrabci pečeném na pivě měli vědět

Vepřový bok může ve 100 g obsahovat až 50 g tuku. Proto bychom jej měli konzumovat co nejméně. Obecně je libové vepřové maso dobrým zdrojem vitaminů skupiny B.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky