
Malinový cheesecake s mangem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 3 plž
- Polenta 4 plž
- Vejce 3 ks
- Cukr krupicový 150 g
- Mouka pohanková polohrubá BIO 50 g
- Sůl
- Smetana ke šlehání 400 ml
- Mango 1 ks
- Mascarpone 500 g
- Želatina plátková 9 ks
- Marmeláda malinová 6 plž
- Maliny
- Máslo 3 plž
- Polenta 4 plž
- Vejce 3 ks
- Cukr krupicový 150 g
- Mouka pohanková polohrubá BIO 50 g
- Sůl
- Smetana ke šlehání 400 ml
- Mango 1 ks
- Mascarpone 500 g
- Želatina plátková 9 ks
- Marmeláda malinová 6 plž
- Maliny
Příprava
- 1Dejte si rozehřát troubu na 150 °C a připravte si vymazanou a polentou vysypanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Zkuste špejlí, jestli je dopečené (po propíchnutí korpusu vyndáte suchou a čistou špejli). Korpus nechte vychladnout.
- 2Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. Mangové pyré zahřejte na 40 °C a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
- 3Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou nápň a posypte čerstvými malinami.
- 1Dejte si rozehřát troubu na 150 °C a připravte si vymazanou a polentou vysypanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Zkuste špejlí, jestli je dopečené (po propíchnutí korpusu vyndáte suchou a čistou špejli). Korpus nechte vychladnout.
- 2Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. Mangové pyré zahřejte na 40 °C a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
- 3Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou nápň a posypte čerstvými malinami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.