
Zapečená rýže s masovými koulemi

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Smetana na vaření 1 ks
- Rajče 6 ks
- Rýže 300 g
- Vývar kuřecí 500 ml
- Chilli mleté 1 člž
- Olej slunečnicový
- Cibule 1 ks
- Petrželka čerstvá 3 snít.
- Mleté maso vepřové 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Pepř
- Smetana na vaření 1 ks
- Rajče 6 ks
- Rýže 300 g
- Vývar kuřecí 500 ml
- Chilli mleté 1 člž
- Olej slunečnicový
- Cibule 1 ks
- Petrželka čerstvá 3 snít.
- Mleté maso vepřové 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Pepř
Příprava
- 1Rýži promíchejte v misce s nakrájenými rajčaty, smetanou a vývarem. Ochuťte chilli a solí. Zapékací mísu vytřete olejem a na dno rozprostřete směs s rýží.
- 2Cibuli a česnek nasekejte na jemno, nasypte do mísy spolu s nasekanou petrželkou, přidejte maso, osolte, opepřete a velmi dobře rukama promíchejte. Poté si namočte dlaně a z masa vytvořte 12 koulí. Naskládejte je na rýži. Zapékací mísu překryjte alobalem a pečte v troubě 30 minut.
- 3Alobal sundejte a ještě 10 minut dopečte.
- 1Rýži promíchejte v misce s nakrájenými rajčaty, smetanou a vývarem. Ochuťte chilli a solí. Zapékací mísu vytřete olejem a na dno rozprostřete směs s rýží.
- 2Cibuli a česnek nasekejte na jemno, nasypte do mísy spolu s nasekanou petrželkou, přidejte maso, osolte, opepřete a velmi dobře rukama promíchejte. Poté si namočte dlaně a z masa vytvořte 12 koulí. Naskládejte je na rýži. Zapékací mísu překryjte alobalem a pečte v troubě 30 minut.
- 3Alobal sundejte a ještě 10 minut dopečte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.