×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Masové kuličky v rajské omáčce s kuskusem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Masové kuličky v rajské omáčce s kuskusem

Co budete potřebovat

400 g mletého masa (hovězího,
nebo směs hovězího a vepřového)
2 lžíce nasekaných lístků oregana
sůl a čerstvě mletý pepř
20 g strouhaného parmazánu
+ na ozdobu
1 vejce BASIC, prošlehané
3 stroužky česneku, prolisované
300 g kuskusu
300 ml hovězího vývaru
4 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
500 ml rajčatového pyré BASIC
1 lžička třtinového cukru
2 lžíce nasekané bazalky + lístky k podávání

Jak na to?

Maso, oregano, sůl, pepř, parmazán, vejce a polovinu česneku propracujte v misce. V dlaních vytvarujte kuličky jako vlašský ořech. Odložte je do ledničky na 20 minut.
Kuskus zalijte vroucím vývarem a promíchejte se 2 lžícemi oleje a připravte podle návodu na obalu.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kuličky ze všech stran; trvá to 6–8 minut. Odložte je stranou, do pánve přidejte poslední lžíci oleje a opékejte na něm 6–8 minut cibuli doměkka. Pak přidejte zbývající česnek, po chvíli rajčatové pyré, cukr, vmíchejte bazalku a povařte asi 4 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vsypte do ní kuličky, promíchejte, posypte parmazánem a podávejte s kuskusem, ozdobené dalším parmazánem a lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky v rajské omáčce s kuskusem

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

400 g mletého masa (hovězího,
nebo směs hovězího a vepřového)
2 lžíce nasekaných lístků oregana
sůl a čerstvě mletý pepř
20 g strouhaného parmazánu
+ na ozdobu
1 vejce BASIC, prošlehané
3 stroužky česneku, prolisované
300 g kuskusu
300 ml hovězího vývaru
4 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
500 ml rajčatového pyré BASIC
1 lžička třtinového cukru
2 lžíce nasekané bazalky + lístky k podávání

Jak na to?

Maso, oregano, sůl, pepř, parmazán, vejce a polovinu česneku propracujte v misce. V dlaních vytvarujte kuličky jako vlašský ořech. Odložte je do ledničky na 20 minut.
Kuskus zalijte vroucím vývarem a promíchejte se 2 lžícemi oleje a připravte podle návodu na obalu.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kuličky ze všech stran; trvá to 6–8 minut. Odložte je stranou, do pánve přidejte poslední lžíci oleje a opékejte na něm 6–8 minut cibuli doměkka. Pak přidejte zbývající česnek, po chvíli rajčatové pyré, cukr, vmíchejte bazalku a povařte asi 4 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vsypte do ní kuličky, promíchejte, posypte parmazánem a podávejte s kuskusem, ozdobené dalším parmazánem a lístky bazalky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty