×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové kuličky v rajské omáčce s kuskusem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Masové kuličky v rajské omáčce s kuskusem

Co budete potřebovat

400 g mletého masa (hovězího,
nebo směs hovězího a vepřového)
2 lžíce nasekaných lístků oregana
sůl a čerstvě mletý pepř
20 g strouhaného parmazánu
+ na ozdobu
1 vejce BASIC, prošlehané
3 stroužky česneku, prolisované
300 g kuskusu
300 ml hovězího vývaru
4 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
500 ml rajčatového pyré BASIC
1 lžička třtinového cukru
2 lžíce nasekané bazalky + lístky k podávání

Jak na to?

Maso, oregano, sůl, pepř, parmazán, vejce a polovinu česneku propracujte v misce. V dlaních vytvarujte kuličky jako vlašský ořech. Odložte je do ledničky na 20 minut.
Kuskus zalijte vroucím vývarem a promíchejte se 2 lžícemi oleje a připravte podle návodu na obalu.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kuličky ze všech stran; trvá to 6–8 minut. Odložte je stranou, do pánve přidejte poslední lžíci oleje a opékejte na něm 6–8 minut cibuli doměkka. Pak přidejte zbývající česnek, po chvíli rajčatové pyré, cukr, vmíchejte bazalku a povařte asi 4 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vsypte do ní kuličky, promíchejte, posypte parmazánem a podávejte s kuskusem, ozdobené dalším parmazánem a lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky v rajské omáčce s kuskusem

Snadné Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

400 g mletého masa (hovězího,
nebo směs hovězího a vepřového)
2 lžíce nasekaných lístků oregana
sůl a čerstvě mletý pepř
20 g strouhaného parmazánu
+ na ozdobu
1 vejce BASIC, prošlehané
3 stroužky česneku, prolisované
300 g kuskusu
300 ml hovězího vývaru
4 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
500 ml rajčatového pyré BASIC
1 lžička třtinového cukru
2 lžíce nasekané bazalky + lístky k podávání

Jak na to?

Maso, oregano, sůl, pepř, parmazán, vejce a polovinu česneku propracujte v misce. V dlaních vytvarujte kuličky jako vlašský ořech. Odložte je do ledničky na 20 minut.
Kuskus zalijte vroucím vývarem a promíchejte se 2 lžícemi oleje a připravte podle návodu na obalu.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kuličky ze všech stran; trvá to 6–8 minut. Odložte je stranou, do pánve přidejte poslední lžíci oleje a opékejte na něm 6–8 minut cibuli doměkka. Pak přidejte zbývající česnek, po chvíli rajčatové pyré, cukr, vmíchejte bazalku a povařte asi 4 minuty, aby omáčka mírně zhoustla. Vsypte do ní kuličky, promíchejte, posypte parmazánem a podávejte s kuskusem, ozdobené dalším parmazánem a lístky bazalky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty