Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMalinový koláč s mascarpone
Albert logoAlbert logo
  • Malinový koláč s mascarpone
Malinový koláč s mascarpone

Malinový koláč s mascarpone

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 225 g
  • Cukr moučkový 160 g
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Voda 1 plž
  • Mascarpone 500 g
  • Maliny 300 g
  • Citronová kůra 2 člž
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 225 g
  • Cukr moučkový 160 g
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Voda 1 plž
  • Mascarpone 500 g
  • Maliny 300 g
  • Citronová kůra 2 člž

Příprava

1
Mouku, máslo a 80 g cukru zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník.
4
Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice.
5
Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut.
6
Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a zbylý cukr smíchejte v misce.
7
Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.
1
Mouku, máslo a 80 g cukru zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník.
4
Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice.
5
Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut.
6
Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a zbylý cukr smíchejte v misce.
7
Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.