×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Malinový koláč s mascarpone

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s...
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Malinový koláč s mascarpone

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
225 g hladké mouky, prosáté
125 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
80 g moučkového cukru, prosátého
3 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce ledové vody
NA NÁPLŇ
500 g mascarpone
2 lžičky citronové kůry, jemně nastrouhané
80 g moučkového cukru, prosátého + na posypání
300 g čerstvých malin

Jak na to?

Mouku, máslo a cukr zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník. Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice. Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut. Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a cukr smíchejte v misce. Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinový koláč s mascarpone

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 4 (27)

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
225 g hladké mouky, prosáté
125 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
80 g moučkového cukru, prosátého
3 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce ledové vody
NA NÁPLŇ
500 g mascarpone
2 lžičky citronové kůry, jemně nastrouhané
80 g moučkového cukru, prosátého + na posypání
300 g čerstvých malin

Jak na to?

Mouku, máslo a cukr zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník. Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice. Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut. Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a cukr smíchejte v misce. Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Inspirujte se podobnými recepty