×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Malinový koláč s mascarpone

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Malinový koláč s mascarpone

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
225 g hladké mouky, prosáté
125 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
80 g moučkového cukru, prosátého
3 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce ledové vody
NA NÁPLŇ
500 g mascarpone
2 lžičky citronové kůry, jemně nastrouhané
80 g moučkového cukru, prosátého + na posypání
300 g čerstvých malin

Jak na to?

Mouku, máslo a cukr zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník. Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice. Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut. Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a cukr smíchejte v misce. Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinový koláč s mascarpone

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 4 (25)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
225 g hladké mouky, prosáté
125 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
80 g moučkového cukru, prosátého
3 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce ledové vody
NA NÁPLŇ
500 g mascarpone
2 lžičky citronové kůry, jemně nastrouhané
80 g moučkového cukru, prosátého + na posypání
300 g čerstvých malin

Jak na to?

Mouku, máslo a cukr zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník. Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice. Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut. Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a cukr smíchejte v misce. Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty