Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Malinový koláč s mascarpone

Malinový koláč s mascarpone

Ingredience

NA KOLÁČ
225 g hladké mouky, prosáté
125 g másla, studeného, nakrájeného na kousky
80 g moučkového cukru, prosátého
3 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce ledové vody
NA NÁPLŇ
500 g mascarpone
2 lžičky citronové kůry, jemně nastrouhané
80 g moučkového cukru, prosátého + na posypání
300 g čerstvých malin

Postup přípravy

Mouku, máslo a cukr zpracujte v robotu na jemnou drobenku. Přidejte žloutky, vanilkový extrakt a vodu a míchejte, dokud se nespojí v těsto. Vyklopte ho na moukou poprášenou pracovní plochu a propracujte rukama. Těsto zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma potravinářskými fóliemi na 3 mm silný obdélník. Formu na srnčí hřbet o rozměrech 33 × 9 cm lehce vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Těsto přeneste do formy, zarovnejte okraje a těsto na dně propíchejte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice. Na vychladlé těsto ve formě položte pečicí papír a nasypte „závaží“ – třeba suchý hrách nebo fazole. Pečte 10 minut, pak odstraňte zátěž a pečte ještě 10 minut. Zatímco se těsto peče, připravte si náplň. Mascarpone, citronovou kůru a cukr smíchejte v misce. Naneste na vychladlý korpus, vyjměte koláč z formy, posypte čerstvými malinami a pocukrujte.

Pomohl vám recept?
50hodnocení4

Další videorecepty