×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Losos na jasmínové rýži

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s...
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží

Losos na jasmínové rýži

Co budete potřebovat

400 g lososa AQ
sůl, pepř
80 ml slunečnicového oleje AQ + 1 lžíce navíc + na potření
20 g másla
1 cibule, jemně nasekaná
400 g jasmínové rýže AExc
700 ml kuřecího vývaru
1 citron
2 lžíce sekaného kopru
+ na ozdobu 1 lžíce kaparů 1 lžíce nasekaných oreganových lístků AQ

Jak na to?

1.Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři fi lety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky.
2.Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená – další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr.
3.Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě – tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně: na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos na jasmínové rýži

Hlavní chod Snadné Asijská Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

400 g lososa AQ
sůl, pepř
80 ml slunečnicového oleje AQ + 1 lžíce navíc + na potření
20 g másla
1 cibule, jemně nasekaná
400 g jasmínové rýže AExc
700 ml kuřecího vývaru
1 citron
2 lžíce sekaného kopru
+ na ozdobu 1 lžíce kaparů 1 lžíce nasekaných oreganových lístků AQ

Jak na to?

1.Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři fi lety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky.
2.Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená – další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr.
3.Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě – tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně: na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží

Inspirujte se podobnými recepty