×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos na jasmínové rýži

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s...
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Asijský kuřecí špíz s rýží a...
Asijský kuřecí špíz...
Asijský kuřecí špíz s rýží a...
Asijský kuřecí špíz s rýží a...

Losos na jasmínové rýži

Co budete potřebovat

400 g lososa AQ
sůl, pepř
80 ml slunečnicového oleje AQ + 1 lžíce navíc + na potření
20 g másla
1 cibule, jemně nasekaná
400 g jasmínové rýže AExc
700 ml kuřecího vývaru
1 citron
2 lžíce sekaného kopru
+ na ozdobu 1 lžíce kaparů 1 lžíce nasekaných oreganových lístků AQ

Jak na to?

1.Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři fi lety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky.
2.Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená – další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr.
3.Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě – tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně: na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos na jasmínové rýži

Hlavní chod Snadné Asijská Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

400 g lososa AQ
sůl, pepř
80 ml slunečnicového oleje AQ + 1 lžíce navíc + na potření
20 g másla
1 cibule, jemně nasekaná
400 g jasmínové rýže AExc
700 ml kuřecího vývaru
1 citron
2 lžíce sekaného kopru
+ na ozdobu 1 lžíce kaparů 1 lžíce nasekaných oreganových lístků AQ

Jak na to?

1.Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři fi lety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky.
2.Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená – další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr.
3.Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě – tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně: na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Asijský kuřecí špíz s rýží a...
Asijský kuřecí špíz s rýží a...
Asijský kuřecí špíz s rýží a...
Asijský kuřecí špíz s rýží a...

Inspirujte se podobnými recepty