
Sýrový quiche v bramborové krustě

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 15 g
- Brambory 400 g
- Pepř
- Vejce 11 ks
- Sůl
- Tvaroh měkký v kostce 250 g
- Parmazán 150 g
- Kozí sýr přírodní 1 ks
- Petržel 2 hrs.
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Muškátový květ mletý 1/2 člž
- Máslo 15 g
- Brambory 400 g
- Pepř
- Vejce 11 ks
- Sůl
- Tvaroh měkký v kostce 250 g
- Parmazán 150 g
- Kozí sýr přírodní 1 ks
- Petržel 2 hrs.
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Muškátový květ mletý 1/2 člž
Příprava
- 1Oloupané, najemno nastrouhané brambory vložte do čisté utěrky a vyždímejte z nich co nejvíce vody.
- 2Přesypte do mísy a promíchejte s 1 vejcem vyšlehaným se solí a pepřem a 60 g nastrouhaného parmazánu.
- 3Rozpusťte 10 g másla.
- 4Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a potřete rozpuštěným máslem. Bramborovou směs rozprostřete po dně i do stran ve velmi tenké vrstvě. Pečte v troubě na 210 °C 15 minut. Vyjměte a nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 190 °C.
- 5Zbylá vejce metličkou rozšlehejte. Přidejte tvaroh, kozí sýr, zbylý najemno nastrouhaný parmazán, nasekanou hrst petrželky, pažitku, rozmarýn, muškátový květ, sůl a pepř.
- 6Směs vlijte do předpečeného korpusu, zasypte petrželkou a pečte dalších 40 minut. Poté stáhněte teplotu na 170 °C a ještě 10 minut dopečte.
- 1Oloupané, najemno nastrouhané brambory vložte do čisté utěrky a vyždímejte z nich co nejvíce vody.
- 2Přesypte do mísy a promíchejte s 1 vejcem vyšlehaným se solí a pepřem a 60 g nastrouhaného parmazánu.
- 3Rozpusťte 10 g másla.
- 4Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a potřete rozpuštěným máslem. Bramborovou směs rozprostřete po dně i do stran ve velmi tenké vrstvě. Pečte v troubě na 210 °C 15 minut. Vyjměte a nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 190 °C.
- 5Zbylá vejce metličkou rozšlehejte. Přidejte tvaroh, kozí sýr, zbylý najemno nastrouhaný parmazán, nasekanou hrst petrželky, pažitku, rozmarýn, muškátový květ, sůl a pepř.
- 6Směs vlijte do předpečeného korpusu, zasypte petrželkou a pečte dalších 40 minut. Poté stáhněte teplotu na 170 °C a ještě 10 minut dopečte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.