×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Linecký koláč

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Linecký koláč

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky, prošlehané + 1 žloutek
na potření těsta
100 g mletých pražených lískových
oříšků
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte oříšky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec do těsta
rychle zapracujte i studené máslo nakrájené na kousky.
Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky. Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte půlcentimetrový plát. Přeneste ho do hranaté či kulaté formy (o průměru 23 cm) a zlehka jej vmáčkněte, zejména u okraje. Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou, aby se na něm při pečení nedělaly bubliny. Těsto potřete džemem. Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a ty klaďte křížem krážem jeden přes druhý.
Potřete žloutkem a okraj koláče ještě posypte mandlovými lupínky. Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecký koláč

Dezert Náročné Sladká jídla Pečení Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (11)

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky, prošlehané + 1 žloutek
na potření těsta
100 g mletých pražených lískových
oříšků
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte oříšky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec do těsta
rychle zapracujte i studené máslo nakrájené na kousky.
Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky. Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte půlcentimetrový plát. Přeneste ho do hranaté či kulaté formy (o průměru 23 cm) a zlehka jej vmáčkněte, zejména u okraje. Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou, aby se na něm při pečení nedělaly bubliny. Těsto potřete džemem. Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a ty klaďte křížem krážem jeden přes druhý.
Potřete žloutkem a okraj koláče ještě posypte mandlovými lupínky. Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 40 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty