×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Linecký koláč

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Linecký koláč

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky, prošlehané + 1 žloutek
na potření těsta
100 g mletých pražených lískových
oříšků
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte oříšky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec do těsta
rychle zapracujte i studené máslo nakrájené na kousky.
Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky. Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte půlcentimetrový plát. Přeneste ho do hranaté či kulaté formy (o průměru 23 cm) a zlehka jej vmáčkněte, zejména u okraje. Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou, aby se na něm při pečení nedělaly bubliny. Těsto potřete džemem. Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a ty klaďte křížem krážem jeden přes druhý.
Potřete žloutkem a okraj koláče ještě posypte mandlovými lupínky. Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecký koláč

Dezert Náročné Sladká jídla Pečení Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky, prošlehané + 1 žloutek
na potření těsta
100 g mletých pražených lískových
oříšků
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte oříšky, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Nakonec do těsta
rychle zapracujte i studené máslo nakrájené na kousky.
Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky. Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte půlcentimetrový plát. Přeneste ho do hranaté či kulaté formy (o průměru 23 cm) a zlehka jej vmáčkněte, zejména u okraje. Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou, aby se na něm při pečení nedělaly bubliny. Těsto potřete džemem. Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a ty klaďte křížem krážem jeden přes druhý.
Potřete žloutkem a okraj koláče ještě posypte mandlovými lupínky. Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 40 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty