Další recepty a články
Krémové těstoviny s chřestem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Lehký jarní či letní oběd s vůní a chutí italské kuchyně. Chřest se v italské kuchyni objevuje častěji, než byste si mohli myslet. Nezřídka se chřest objevuje také na italské pizze.
1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
2. Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.
3. Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.
Tento lahodný pokrm při servírování elegantně doplní sklenka bílého vína. Atmosféru dotvoří podávání pokrmu na slunné terase či zahrádce.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Krémové těstoviny s chřestem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Lehký jarní či letní oběd s vůní a chutí italské kuchyně. Chřest se v italské kuchyni objevuje častěji, než byste si mohli myslet. Nezřídka se chřest objevuje také na italské pizze.
1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
2. Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.
3. Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.
Tento lahodný pokrm při servírování elegantně doplní sklenka bílého vína. Atmosféru dotvoří podávání pokrmu na slunné terase či zahrádce.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio