
Krémové těstoviny s chřestem
Postup přípravy
Lehký jarní či letní oběd s vůní a chutí italské kuchyně. Chřest se v italské kuchyni objevuje častěji, než byste si mohli myslet. Nezřídka se chřest objevuje také na italské pizze.
1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
2. Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.
3. Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.
Tento lahodný pokrm při servírování elegantně doplní sklenka bílého vína. Atmosféru dotvoří podávání pokrmu na slunné terase či zahrádce.