×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krémové těstoviny s chřestem

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si...
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky -...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Krémové těstoviny s chřestem

Co budete potřebovat

1 svazek zeleného chřestu
150 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
50 g parmazánu
sůl
250 g těstovin tagliatelle

Jak na to?

Lehký jarní či letní oběd s vůní a chutí italské kuchyně. Chřest se v italské kuchyni objevuje častěji, než byste si mohli myslet. Nezřídka se chřest objevuje také na italské pizze.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.

2. Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.

3. Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.

Tento lahodný pokrm při servírování elegantně doplní sklenka bílého vína. Atmosféru dotvoří podávání pokrmu na slunné terase či zahrádce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krémové těstoviny s chřestem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vaření Chřest Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (38)

Co budete potřebovat

1 svazek zeleného chřestu
150 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
50 g parmazánu
sůl
250 g těstovin tagliatelle

Jak na to?

Lehký jarní či letní oběd s vůní a chutí italské kuchyně. Chřest se v italské kuchyni objevuje častěji, než byste si mohli myslet. Nezřídka se chřest objevuje také na italské pizze.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Křehké špičky odložte prozatím stranou. Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.

2. Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte. Následně vsypte chřest spolu se strouhaným parmazánem do rendlíku se smetanou a rozmixujte do hladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí.

3. Připravte si těstoviny. Uvařte je podle návodu na obalu a následně sceďte. Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a posypte hoblinkami parmazánu.

Tento lahodný pokrm při servírování elegantně doplní sklenka bílého vína. Atmosféru dotvoří podávání pokrmu na slunné terase či zahrádce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Inspirujte se podobnými recepty