Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí roláda se špenátovou nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí roláda se špenátovou nádivkou
Hovězí roláda se špenátovou nádivkou

Hovězí roláda se špenátovou nádivkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Petrželka čerstvá 20 g
  • Baby špenát 440 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Parmazán 20 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 60 ml
  • Sůl
  • Slanina plátková 200 g
  • Hovězí zadní 800 g
  • Rozinky 50 g
  • Pepř
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Citron 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Petrželka čerstvá 20 g
  • Baby špenát 440 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Parmazán 20 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 60 ml
  • Sůl
  • Slanina plátková 200 g
  • Hovězí zadní 800 g
  • Rozinky 50 g
  • Pepř
  • Cibule červená 1/2 ks
  • Citron 1 ks

Příprava

1
V mixéru rozmixujte petrželku se 40 g špenátu, vlašskými ořechy, parmazánem a 2 pokrájenými stroužky
2
česneku. Pomalu vlijte olivový olej, přidejte sůl, pepř a krátkými pulzy zpracujte do konzistence pesta.
3
Plátky slaniny opečte na pánvi tak, aby zůstaly stále pružné.
4
Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr ho osolte a opepřete.
5
Připravené maso potřete pestem tak, aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Poklaďte ho plátky slaniny a pevně srolujte. Roládu upevněte na 8 místech provázkem.
6
Roládu opečte na slaninovém výpeku ze všech stran dozlatova. Dejte na rošt do trouby předehřáté na 160 °C na 60 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout.
7
Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a vložte prolisovaný stroužek česneku, rozinky a na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli. Minutu restujte a přidejte zbylý špenát. Nechte ho zavadnout, nakonec vše osolte a opepřete.
8
Roládu servírujte na špenátovém lůžku s klínky citronu.
1
V mixéru rozmixujte petrželku se 40 g špenátu, vlašskými ořechy, parmazánem a 2 pokrájenými stroužky
2
česneku. Pomalu vlijte olivový olej, přidejte sůl, pepř a krátkými pulzy zpracujte do konzistence pesta.
3
Plátky slaniny opečte na pánvi tak, aby zůstaly stále pružné.
4
Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr ho osolte a opepřete.
5
Připravené maso potřete pestem tak, aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Poklaďte ho plátky slaniny a pevně srolujte. Roládu upevněte na 8 místech provázkem.
6
Roládu opečte na slaninovém výpeku ze všech stran dozlatova. Dejte na rošt do trouby předehřáté na 160 °C na 60 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout.
7
Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a vložte prolisovaný stroužek česneku, rozinky a na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli. Minutu restujte a přidejte zbylý špenát. Nechte ho zavadnout, nakonec vše osolte a opepřete.
8
Roládu servírujte na špenátovém lůžku s klínky citronu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.