
Hovězí roláda se špenátovou nádivkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 50 g
- Petrželka čerstvá 20 g
- Baby špenát 440 g
- Vlašské ořechy 50 g
- Parmazán 20 g
- Česnek 3 strouž.
- Olej olivový 60 ml
- Sůl
- Slanina plátková 200 g
- Hovězí zadní 800 g
- Rozinky 50 g
- Pepř
- Cibule červená 1/2 ks
- Citron 1 ks
- Máslo 50 g
- Petrželka čerstvá 20 g
- Baby špenát 440 g
- Vlašské ořechy 50 g
- Parmazán 20 g
- Česnek 3 strouž.
- Olej olivový 60 ml
- Sůl
- Slanina plátková 200 g
- Hovězí zadní 800 g
- Rozinky 50 g
- Pepř
- Cibule červená 1/2 ks
- Citron 1 ks
Příprava
- 1V mixéru rozmixujte petrželku se 40 g špenátu, vlašskými ořechy, parmazánem a 2 pokrájenými stroužky
- 2česneku. Pomalu vlijte olivový olej, přidejte sůl, pepř a krátkými pulzy zpracujte do konzistence pesta.
- 3Plátky slaniny opečte na pánvi tak, aby zůstaly stále pružné.
- 4Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr ho osolte a opepřete.
- 5Připravené maso potřete pestem tak, aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Poklaďte ho plátky slaniny a pevně srolujte. Roládu upevněte na 8 místech provázkem.
- 6Roládu opečte na slaninovém výpeku ze všech stran dozlatova. Dejte na rošt do trouby předehřáté na 160 °C na 60 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout.
- 7Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a vložte prolisovaný stroužek česneku, rozinky a na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli. Minutu restujte a přidejte zbylý špenát. Nechte ho zavadnout, nakonec vše osolte a opepřete.
- 8Roládu servírujte na špenátovém lůžku s klínky citronu.
- 1V mixéru rozmixujte petrželku se 40 g špenátu, vlašskými ořechy, parmazánem a 2 pokrájenými stroužky
- 2česneku. Pomalu vlijte olivový olej, přidejte sůl, pepř a krátkými pulzy zpracujte do konzistence pesta.
- 3Plátky slaniny opečte na pánvi tak, aby zůstaly stále pružné.
- 4Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr ho osolte a opepřete.
- 5Připravené maso potřete pestem tak, aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Poklaďte ho plátky slaniny a pevně srolujte. Roládu upevněte na 8 místech provázkem.
- 6Roládu opečte na slaninovém výpeku ze všech stran dozlatova. Dejte na rošt do trouby předehřáté na 160 °C na 60 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout.
- 7Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a vložte prolisovaný stroužek česneku, rozinky a na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli. Minutu restujte a přidejte zbylý špenát. Nechte ho zavadnout, nakonec vše osolte a opepřete.
- 8Roládu servírujte na špenátovém lůžku s klínky citronu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.