
Lehké letní špagety

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Ingredience
Složení 1 porcí
- Špagety 350 g
- Olej olivový 80 ml
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rajče 900 g
- Sůl
- Pepř
- Parmazán 60 g
- Bazalka čerstvá 25 g
- Špagety 350 g
- Olej olivový 80 ml
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rajče 900 g
- Sůl
- Pepř
- Parmazán 60 g
- Bazalka čerstvá 25 g
Příprava
- 1Rozpalte gril a špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle návodu na obalu, aby byly uvařené al dente neboli na skus.
- 2V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte třetinu oleje a orestujte na něm česnek. Dejte stranou. Rajčata a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte zbylým olejem. Osolte a opepřete a dejte grilovat, dokud zelenina trochu nezhědne, tedy 4–5 minut. Cibuli můžete obracet. Pak rajčata nasekejte nahrubo a smíchejte s česnekem v pánvi, přidejte cibuli.
- 3Špagety sceďte a zhruba 60 ml vody přitom uchovejte. Špagety pak v míse smíchejte s parmazánem a bazalkovými lístky, přilijte vodu a nakonec přidejte i zeleninu z pánve. Ihned podávejte.
- 4TIP:
- 5Pokud se vám nechce rajčata a cibule grilovat, opečte je na lehce poolejované pánvi na středním plameni. Osolte a opepřete. Zeleninu můžete ogrilovat klidně i den předem a pak ji uchovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce. Pokud si nedovedete představit večeři bez masa, přihoďte k česneku i vaše oblíbené maso nakrájené na nudličky, orestujte a osolte.
- 1Rozpalte gril a špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle návodu na obalu, aby byly uvařené al dente neboli na skus.
- 2V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte třetinu oleje a orestujte na něm česnek. Dejte stranou. Rajčata a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte zbylým olejem. Osolte a opepřete a dejte grilovat, dokud zelenina trochu nezhědne, tedy 4–5 minut. Cibuli můžete obracet. Pak rajčata nasekejte nahrubo a smíchejte s česnekem v pánvi, přidejte cibuli.
- 3Špagety sceďte a zhruba 60 ml vody přitom uchovejte. Špagety pak v míse smíchejte s parmazánem a bazalkovými lístky, přilijte vodu a nakonec přidejte i zeleninu z pánve. Ihned podávejte.
- 4TIP:
- 5Pokud se vám nechce rajčata a cibule grilovat, opečte je na lehce poolejované pánvi na středním plameni. Osolte a opepřete. Zeleninu můžete ogrilovat klidně i den předem a pak ji uchovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce. Pokud si nedovedete představit večeři bez masa, přihoďte k česneku i vaše oblíbené maso nakrájené na nudličky, orestujte a osolte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.